• LANGRENN: Christian Sveen satser på langrenn, og mottok Dæhliestipendet. Her er det teknikktrening. Foto: Privat

Vilde Børseth går første året på skiskytterlinja ved NTG Lillehammer og er fullt i gang med å jobbe mot målene for neste sesong. Hun har vokst opp på Dal og har etter målrettet og strukturert innsats utmerket seg som skiskytter for Bjerke IL.

Børseth har i løpet av de siste sesongene hatt god framgang og gjennom dette oppnådd gode resulterer både lokalt, regionalt og nasjonalt. Hun kan blant annet vise til 4-plass på både normaldistanse og fellesstart under rulleski-NM i Sirdal høsten 2017. I vinter fikk hun en 9-plass i Norgescuprenn på Voss, i tillegg til å bli kretsmester i Oslo Akershus på begge distanser.

Prisene ble delt ut av Karl Henrik Laache, leder for oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, under Nannestadfestivalen.

– Vilde er opptatt av å bidra til et godt miljø blant skiskytterjentene. Hun har blant annet stilt opp som instruktør under skiskytterkretsens jentesamling i 2017, forteller Laache.

Christian Sveen er første års junior langrennsløper i år, og har virkelig bestemt seg for å satse på ski. Han går for Åsen IL. Forrige sesong hadde han en enorm resultatforbedring, og oppnådde gode resultater både i hovedlandsrennet og i Birken.

– Det er gøy å se at innsats og trening gir resultater. Christian er i en alder hvor svært mange løpere faller ifra, men han har vist en stayerevne og motivasjon som virkelig inspirerer så vel trenere som andre utøvere i klubben. Det blir gøy å følge Christian i kommende sesong, og han virker godt motivert for å legge ned den innsatsen som kreves, sa Laache da prisen ble overrakt.

– Det var veldig gøy at jeg mottok prisen. Jeg har forbedret meg mye siden forrige sesong, så på en måte føler jeg at jeg fortjente prisen, sier Christian Sveen.

Han forteller at han nå satser for fullt videre, og at det ikke kommer til å bli noen avslappende sommerferie.

– Jeg skal ei uke på ferie til Bulgaria, så akkurat den uka kan det jo hende det blir litt mindre trening, sier han.

LES OGSÅ: Åsen IL ble best av dem som vanligvis driver med noe annet enn friidrett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.