Foreningen presset lenge på kommunen for å få overta det gamle forsamlingshuset gratis. Men kommunen vil beholde huset selv og heller inngå en samarbeidsavtale med frivillige lag og foreninger.

– VI HAR PLANEN KLAR

– Jeg dro ned til kommunen for noen uker siden for å snakke med rådmannen om denne saken og ba da om at Dalheim ble lagt ut for utleie, sier Quande.

– Vi har planen klar vi for både økonomi og drift, sier han.

TIL BESTE FOR BEFOLKNINGEN

Quande sier at Dalheim skal brukes til innbyggernes beste og være et åpent forsamlingshus for folk i alle aldre.

– Bygderevyen, som ble oppført her for noen uker siden, er et glimrende eksempel på hva huset kan brukes til. Dalheim skal igjen bli hurdølingenes storstue, sier han.

– Bygningen er stor og gammel og trenger kontinuerlig vedlikehold. Hvordan har velforeningen tenkt å ordne den økonomiske biten?

– Kommunen ønsker å beholde huset, mens vi skal være leietakere. Da er det kommunen som har ansvar for vedlikeholdet. Prisen må diskuteres. Jeg ser også for meg at dette kan løses ved dugnadsarbeid fra velforeningen vår og at dette kan være betalingen for leien.

– Men nå er det jo fritt fram for alle frivillige lag og foreninger å inngå en samarbeidsavtale med kommunen. Vet du om andre interessenter til Dalheim?

– Nei, jeg vet ikke om at vi har konkurrenter, svarer Quande.

NY SKOLE

Da Hurdal skole og kultursenter ble bygget, overtok den som bygdas storstue. Dalheim hadde utspilt sin rolle, men Quande, og flere med ham, mener at det fortsatt er stort behov for et alternativ til den nye skolen – at Dalheim kan bli et mer folkelig samlingssted.

Forsamlingslokalet Dalheim ble bygget i 1924, etter initiativ fra Hurdal Musikklag. I 1974 ble stedet overdratt til kommunen for 1 krone.

LES OGSÅ: Vil ikke gi bort Dalheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.