• SPENNENDE: Tone Føleide Sandvold, salgs- og markedsjef i Best Western Hotell Letohallen, synes det skal bli spennede å huse et stort spillarrangement.

Tusen deltakere har allerede meldt seg – og det er nesten fullt hus. Det opplyser Renato Mahmutagic, eventmanager i Gigacon, som er arrangør av spillfestivalen.

FJERDE GANG, MEN FØRSTE GANG I LETOHALLEN

Gigantfesten, som starter 29. september, arrangeres for 4. gang, men det er første gang i Letohallen. Mahmutagic forklarer det slik:

– Vi ønsket å finne et sted som ligger sentralt plassert og klikket litt rundt. Vi fant Letohallen med god parkering, hotell, bare en kort kjøretur fra Oslo og rett i nærheten av Gardermoen. Ledelsen for Letohallen var meget positiv, og neste helg er vi klare for å ta imot drøye 1000 deltakere. Det kommer folk fra hele Norge og fra utlandet. Men de fleste kommer fra Østlandet, nærmere bestemt Akershus og nærområdet til Letohallen.

LAN-KONKURRANSER

Folk tar med seg sine egne PC-er, kobler seg opp og deltar i LAN-konkurranser – det vil si at de konkurrerer med andre som befinner seg innenfor husets fire vegger.

– I år utvides vår satsing med flere LAN-turneringer, som er premierte turneringer med lav terskel for alle nivåer. Målet vårt er å samle gjengen, ha det moro og ha muligheter for å finne flotte premeier på toppen av det hele. Vi tror at framtida vår ligger i gaming og e-sport, sier Mahmutagic.

Bak arrangementet står det mange frivillige hjelpere og det er jobbet med planlegging i to måneder.

RIGGING I GOD TID

Det er mye som skal rigges og mange brikker som skal være falt på plass før dataspillerne kan innta Letohallen neste fredag. Nettverk skal kobles opp, og kabler skal trekkes på kryss og tvers.

– Hittil har dette vært et årlig arrangement, men nå håper vi at det kan bli to ganger i året. Hvis det blir så vellykket i Letohallen som vi tror det vil bli, ligger stedet godt an til at vi kommer tilbake, sier Mahmutagic.

HOLDER HUSET

Tone Føleide Sandvold er salgs- og markedssjef i Best Western Hotell Letohallen. Hun sier at dette er en spennende, ny sak for dem.

– Jeg må understreke at vi bare holder huset. Det er Gigacon som har alt det andre. Vi har godt igjen med hotellrom, for denne gjengen som kommer hit, sover ikke. De spiller seg gjennom flere døgn, men crewet og arrangørene har bestilt hotellrom. Høstferien er en fin tid for oss å ha slike arrangement, sier Føleide Sandvold.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.