– Det er våre behov som skal styre hva vi skal ta i bruk fra velferdsteknologien, ikke hva markedet tilbyr, sier Svein Sikle, prosjektleder i DGI.

Brukerne av trygghetsalarmene vil få disse elektroniske dørlåsene. Dette er en lås som gjør at hjemmetjenesten kan låse opp dørene med mobiltelefonen, i stedet for dagens løsning med nøkkelbokser. Målet med velferdsteknologien i de kommunale helse- og omsorgstjenestene er å understøtte helsepersonell i deres daglige virke og derved frigjøre tid til omsorg og menneskelig kontakt.

NY PLATTFORM

Kommunene valgte i 2016 IT-løsninger for sin nye plattform for moderne velferdsteknologi. Dette er valgt fra Hospital IT, og avtalen er på 22 millioner kroner over sju år. Avtalen gir nye muligheter, og innebærer blant annet at det er slutt på analoge signaler/systemer og manuelle oppdateringer. Elektroniske dørlåser vil også bidra til at man unngår at nøkler blir borte. Undersøkelser viser at 80–90 prosent ønsker å leve livet i sitt eget hjem, framfor i institusjoner. De nye digitale løsningene skal bidra til å gjøre dette mulig.

LES OGSÅ: Ønsker seg flere elsykler til eldreomsorgen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.