– Her har mange mennesker stått på til langt på natta og på fritid si for at Sundet skal være pent for alle som bor her. Og for de som kommer til Eidsvoll som turister. I natt var det hærverk i Sundet, og vi er både lei oss og en smule sinte og forbanna for å si det pent, skriver ildsjeler fra gruppa "Vi som vil at Sundet skal blomstre" til EUB.

Gir seg ikke

Da de kom til sentrum lørdag morgen lå jord og blomster strødd og kastet utover, og en av krakkene rasert.

– Jeg synes selvfølgelig det er trist, og en veldig umoden oppførsel av de som har gjort det, sier Marit Villmo, leder for forskjønningsgruppa.

Med de gir seg ikke av den grunn.

– Vi er ti personer som har stelt med beplantningen denne varme sommeren, og har fått så mange trivelige tilbakemeldinger at vi vet at folk har satt pris på blomstene. Det er bare noen få som har ødelagt, så vi gir ikke opp av den grunn, sier Villmo.

Stor dugnad

Det som ble ødelagt i natt kom i stand søndag 13. mai. Da var det stor dugnad i Eidsvoll sentrum for å få det til å blomstre i Sundet - bokstavelig talt. Det var facebookgruppa «Vi som vil at Sundet skal blomstre» sammen med Bli Med som sto bak.

Her ble det blant annet satt ut flere store blomsterkasser, som er vannet, stelt, gjødslet og passet på gjennom hele sommeren av lokale ildsjeler. Det ble også satt ut flere krakker og sittegrupper.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.