– Den første som kom på skolen torsdag morgen kom til masse ølflasker og søppel i skolegården. Det var også tagget i skolegården, og et bordtennisbord var ødelagt. Dette var ikke noe hyggelig, sier Lena Mutlak, daglig leder på Steinerskolen.

Hun sier de rutinemessig alltid innleverer politianmeldelser ved hærverk på skolen. I dette tilfellet tok russen raskt grep, ryddet opp og vil erstatte bordtennisbordet. Dermed får ikke saken noe videre etterspill.

– Det lå også igjen en del russekort på skoleplassen, og vi har vært i kontakt med Eidsvoll videregående skole i kjølvannet av hendelsen, sier Mutlak.

Etter det EUB er kjent med skal Eidsvoll-russen ha gjennomført sitt tradisjonelle rebusløp onsdag. Det er ikke kjent hvem som skal ha stått bak hærverket og taggingen på Steinerskolen. Men Eidsvoll videregående skole tok umiddelbart tak i saken.

– Vi ble orientert om hendelsen, og jeg innkalte russestyret umiddelbart. De fikk i oppgave å kontakte ledelsen ved skolen. Det ble også gitt beskjed om at de skulle rydde opp etter seg på skolen, sier Odd Cato Rynning, assisterende rektor på Eidsvoll videregående skole.

POLITIET: – Fortjener ros

– Vi hadde to oppdrag på selve rebusløpet. I det store og det hele opplever vi at det var få hendelser og at russen oppførte seg bra denne dagen. I forhold til hærverket og taggingen på Steinerskolen har vedkommende sagt seg villig til å erstatte det ødelagte bordtennisbordet. I tillegg har russen vært på skolen og vasket bort taggingen selv. Dette fortjener de ros for, sier Mariann Sletten Høva, konstituert politiførstebetjent ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.