Nærpolitireformen skaper en helt ny struktur i politiet. Flere av dagens lensmannskontorer slås sammen, og det er plukket ut nye personer til å lede de ulike kontorene. Tjenesteenheten i Ullensaker – som snart flytter inn i nye lokaler på Jessheim – skal ledes av Karl-Vidar Solberg (54). Han kommer fra Eidsvoll Verk og har vært lensmann i Eidsvoll og Hurdal en årrekke. Nå blir han sjef for politistyrkene som skal ha Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum kommuner som sine primærarbeidsområder.

Skal jobbe i fellesskap

– Jeg gleder meg til å være en del av politiet nå som nærpolitireformen treffer Romerike med full styrke. Jeg har tro på at måten vi jobber på skal være til det beste for befolkningen. Samtidig gleder jeg meg til å jobbe med dagens to enheter som slås sammen til én og som blir et fellesskap, sier Solberg.

Fredag ble pressen invitert til Lillestrøm. Der ble Solberg og de nye sjefene presentert. Bernt-Ingar Jahren (59) fra Vormsund skal lede det nye lensmannskontoret på Råholt. Han har bakgrunn som lensmann i Nes i elleve år, og blir altså ny leder når de to lensmannskontorene nå slås sammen.

– Jeg ønsker å lage en god arbeidsplass på Eidsvoll og med en avdeling på Årnes. Mitt største ønske er å lage en arbeidsplass som gjør at de ansatte gleder seg til å komme på jobb. Da vet jeg at de også leverer gode tjenester til innbyggerne i de tre kommunene vi skal betjene, sier Jahren.

Grethe Løland (47) skal lede tjenesteenheten på Gardermoen. Hun sier ett av hovedmålene deres vil være å være mer synlig.

– Vi skal bli mer synlig og mer tilgjengelig. Det skal snart bygges om på hovedflyplassen, slik at politiet vil få en ny politivakt inne på terminalen. Den vil være slik plassert at den blir mer synlig for befolkningen og ha styrket bemanning, sier Løland.

Mer synlig politi

Politiinspektør Terje Didriksen er leder for driftsenheten på Romerike. Han sier forebygging og mer synlig politi er to av hovedmålene med reformen som for alvor sparkes i gang i vår region de nærmeste ukene.

– Vi jobber for mer synlig politi rundt i gatene. Det blir én av oppgavene jeg vil prioritere høyest. I tillegg vil vi få 30 årsverk som er dedikert forebyggende arbeid. De vil bli stasjonert ute på de ulike tjenestestedene, sier Terje Didriksen.

Nærpolitireformen

Norsk politi skal omstruktureres og moderniseres.

Målet med politireformen er å sikre tilstedeværelse av et kompetent og effektivt lokalt nærpoliti, der befolkningen bor, og samtidig utvikle gode fagmiljøer som er rustet til å møte dagens og morgendagens kriminalitetsutfordringer.

På Øvre Romerike blir det tjenestesteder i Ullensaker, på Råholt og en liten enhet på Årnes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.