• IKKE FERDIG: Politioverbetjent Hege Cecilie Kvam sier at politiet må bruke noe tid på å finne årsaken til ulykken. Arkivfoto: Magnar Haraldsen

– Vi har ikke gått ut med navnene deres, så det vi kan si er at paret har samme bostedsadresse i Nittedal, sier politioverbetjent Hege Cecilie Kvam ved Nannestad lensmannskontor om den tragiske ulykken.

– Kjenner dere årsaken til ulykken?

– Nei, og det vil nok ta litt tid å finne ut av. Vi har vitner å avhøre, vi må kontrollere kjøretøyene og sette opp en rekonstruksjon før vi kan si noe sikkert om dette, påpeker hun.

– Kan denne strekningen karakteriseres som oversiktlig?

– Ja i utgangspunktet, men Øyavegen kan nok komme litt brått på, sier hun om veien bilen skulle svinge inn på.

KOLLISJON

Ved 19.50-tiden fredag kolliderte motorsykkelen og personbilen på fylkesveg 120 i Nannestad.

– En personbil med fire personer som kjørte sørover på Nannestadvegen (fylkesveg 120), skulle svinge av til venstre og inn på Øyavegen. En motorsykkel som kom imot klarte ikke å stoppe, og dermed kolliderte de, forklarte operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

– Var det en front-front-kollisjon?

– Det vet vi ikke ennå, men det vil etterforskningen vise.

På motorsykkelen satt en mann og en kvinne, som begge døde i den kraftige ulykken.

– Politiet, som kom til ulykkesstedet noen minutter over klokken 20, igangsatte umiddelbart førstehjelp på dem, men livene sto ikke til å redde, sier Loraas.

En av passasjerene i bilen, en mann i 50-årene, ble fraktet til Ahus med skader. Sjåføren, en mann i 30-årene, er tatt hånd om av helsepersonell. Han skal senere avhøres av politiet og må gjennomføre rutinemessig blodprøve.

ETTERFORSKNING

Politiets krimtekniker kom til åstedet raskt etter ulykken, sammen med Statens vegvesens ulykkesgruppe. Det er disse fagfolkene som undersøker ulykkesstedet, kjøretøyene og andre forhold rundt ulykken. Lørdag bekreftet politiet at de etterforsker om bilføreren kan ha brutt vikeplikten.

– Vi har ikke klarlagt flere omstendigheter enn det vi hadde fredag kveld, men vi har beslaglagt bilførerens førerkort og tatt blodprøve av ham, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt.

– Tok dere førerkortet fordi han var ruspåvirket?

– Nei, det resultatet er ikke klart før om noen dager. Men vi mistenker at han har brutt vikeplikten i med at han svingte over veibanen til motorsykkelen, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.