Opposisjonen i Ullensaker bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV/Rødt og Miljøpartiet de Grønne har lagt fram sitt alternative budsjett. Der foreslår de å utsette den planlagte byggingen av svømmebasseng på Gystad til 2019.

LES OGSÅ: Sykehjem under press i Ullensaker

ELDRE OG STØRRE KLASSEROM

Med de frigitte midlene en utsettelse av svømmebassengprosjektet gir, vil partiene prioritere eldreomsorg og klasserom.

I 2017 ønsker de å ta 24 millioner kroner fra svømmeanlegg-budsjettet. Av dette vil de fordele 15 millioner kroner til prosjektering av omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Ni millioner settes av til å øke budsjettramma for bygging av nye Algarheim skole. Det er spesielt størrelsen på klasserommene partiene ønsker å gjøre noe med, slik at hvert klasserom får en størrelse på minimum 65 kvadratmeter.

- MÅ PRIORITERE

- Ullensaker er kommet i en situasjon der vi må prioritere omsorg foran andre større investeringer, sier Eyvind Schumacher i Ullensaker Arbeiderparti.

Lars Egil Berg i Senterpartiet er enig.

- Vi må komme i gang med planleggingen av et nytt omsorgssenter. Vi må også løse det akutte behovet ved å opprette flere plasser fortløpende, men også akseptere flere overliggerdøgn på Ahus. Vi vil be rådmannen om å utrede mulighetene for et midlertidig tilbygg eller ombygging av de eksiterende lokalene på Gjestad som en akuttløsning inntil det nye senteret er etablert, sier Berg.

For å få til det vil partiene utsette svømmehallprosjektet.

- Vi trenger et svømmeanlegg, men nå har vi ikke økonomi til dette prosjektet, sier Berg.

LES OGSÅ: Har lagt til rette for 40.000 innbyggere

FLERE LÆRERE

Opposisjonen foreslår også å ansette flere lærere. Til det setter de av 15 millioner kroner, som tas fra disposisjonsfondet.

Det foreslås også en styrking av ungdomsteamet hos NAV med 1,2 millioner kroner, og en satsing på rus og psykiatri med 1,9 millioner kroner. For å sikre at flere unge kommer ut i arbeid vil de bevilge 800.000 kroner til et lærlinge-prosjekt. Tre millioner kroner er satt av til drift av nye sykehjemsplasser.

Fysioterapi er blitt tilgodesett med 800.000 ekstra, og det er satt av en million kroner til å styrke helsesøstertjenesten i grunnskolen.

Det settes også av 1,9 millioner kroner til kulturutvikling.

- Det er lenge siden kulturfeltet i Ullensaker har fått et skikkelig løft. I den nye kulturmeldinga kommunen er i ferd med å behandle, ligger det inne mye spennende og vi ønsker å møte dette med økt fokus, sier Eyvind Schumacher.

Det er ikke aktuelt for opposisjonen å foreslå eiendomsskatt. BUDSJETT 2017: Posisjonspartiene i Ullensaker vil styrke svømmehallen med 17 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.