Akershus fylkeskommune, som driver Nannestad tannklinikk, ønsker en ny struktur for tannklinikkene. Det kan bety nedleggelse av Nannestad tannklinikk.

– Pasientene er hovedsakelig barn og unge som har rett på gratis tannlege. Fylkestinget i Akershus har bevilget 20 millioner til ny tannklinikk i Eidsvoll for å bedre situasjonen for pasientene der. Fylkesrådmann i Akershus, Tron Bamrud, ønsker at klinikkstrukturen på Øvre Romerike deles på to tannklinikker på henholdsvis Eidsvoll og Jessheim, noe som betyr slutten for klinikken i Nannestad. Alternativ to er at Nannestad tannklinikk opprettholdes, sier Petter Gulbrandsen, nestleder for Nannestad bygdeliste.

Denne saken skal behandles politisk i Hovedutvalget for kultur, frivillighet og folkehelse i fylkeskommunen den 17. oktober,

UNDERSKRIFTER

Nannestad bygdeliste samlet i fjor inn over 1000 underskrifter fra innbyggere som vil beholde Nannestad tannklinikk etter at klinikken ble foreslått nedlagt. Da ble saken utsatt. Etter at det nå er foretatt en utredning står klinikken igjen i fare for å bli nedlagt.

DEBATT

Mandag blir det paneldebatt i storsalen i kommunehuset hvor spørsmål som hvordan sikre en bærekraftig tannhelsetjeneste som ivaretar pasienter, elever, miljø, foresatte og et godt faglig miljø, og hvilke samfunnskostnader påfører Akershus fylkeskommune innbyggerne i Nannestad dersom Nannestad tannklinikk nedlegges skal diskuteres.

I PANELET

Fra Akershus fylkeskommune er direktør for tannhelsetjenesten, Kirsten Nerheim Ahlsen, overtannlege for Øvre Romerike, Geir-Ove Norum, fylkesordfører Anette Solli og varafylkesordfører Lars Birger Salvesen invitert.

I tillegg er medlemmene av Hovedutvalg for kultur, frivillighet og helse i fylkeskommunen invitert.

LES OGSÅ: Nannestad tannklinikk kan bli lagt ned

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.