Vinylbelegg er et trygt og godt alternativ. Tidsriktig og lettstelt er det også, melder ifi.no, bransjenettstedet for farge og interiør.

Riktig utførelse er avgjørende. Det betyr at våtrommet oppføres i henhold til byggebransjens våtromsnorm, at vinylbelegget monteres korrekt i hjørner, skjøter og rundt sluk, og at det velges sluk som er egnet for bruk sammen med vinylbelegg.

Vinylbelegg er et dekorativt og funksjonelt overflatesjikt og membran i ett og samme produkt.

– Rent teknisk innebærer dette at du til enhver tid kan ha kontroll over at våtromsmembranen er tett. Også når badet har vært i bruk i flere tiår, er det lett å følge med på tettheten og raskt oppdage eventuelle lekkasjer, sier Roger Sørlie, teknisk sjef hos vinylprodusenten Gerflor.

Velg din vinyl

Går du for vinyl på badegulvet, har du mange mønstre og farger å velge mellom. Stilen kan være rustikk, klassisk, moderne eller tidløs. Våtromsgulvene finnes i en lang rekke design – og kan se ut som fliser, treverk, steinmaterialer og betong. Et mer eller mindre ensfarget utseende er også et alternativ. Med matt skinn og tekstur i overflaten blir inntrykket eksklusivt og genuint.

Enkelt renhold bidrar til en delikat utseende på sikt.

– Vinylgulvets beskyttende overflatesjikt gjør det lett å vaske, og det er ingen fuger der såperester og smuss setter seg fast, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.