- Spøkelset bor i trappa her. I dag da jeg og Marte satt her gikk døra plutselig opp uten at det var noe gjennomtrekk her, sier Silje Dahl i en programsnutt som er gjengitt på TV2 sin nettside.

- Det er et eller annet som skjer her, svarer deltaker Eilev Bjerkerud i samtalen.

Når deltakerne senere i klippet sitter og spiser et fellesmåltid hører de plutselig et lite smell.

- Det er mye gåing i dørene her. Det er et spøkelse, altså, utbryter deltaker Marte Søreide.

LES OGSÅ: Farmen-deltakere i båt på Vorma

- Det er i trappa opp til andreetasje det er mest anspent, sier hun videre.

- I alle grøssere er det utlendingene som går først, sier Jasdeep Singh Kalirai.

Samtlige deltakere bryter ut i latter. Søreide slipper ikke ballen.

- Kjenn på det neste gang dere går i trappa. Det er noe i trappa der, sier hun.

Har hilst på en dame

- Hun er snill hun som er her, utbryter Silje Dahl.

- Er du sikker på at det er en hun, spør én av de andre.

- Ja, jeg spurte om hun var slem og at hun i så fall måtte gi et tegn. Det gjorde hun ikke. Så forklarte jeg at vi tar vare på huset og at hun kan være grei mot oss. Hun er snill mot oss og vi er snille mot huset og dyra, svarer Dahl.

LES OGSÅ: Charlotte er vår lokale Farmen-deltaker

Aldri opplevd noe ubehagelig

Styreleder i Eidsvoll Almenning, Olav Resaland, sier han har 30-40 overnattingsdøgn på Løntjernbråten i Gullverket.

- Jeg har aldri opplevd ubehagelige ting der oppe. Deltakerne er nok heller litt nervøse av seg, humrer han.

- Men det kan jo hende at det er noen gamle vesener som ikke liker at de er der. Det er jo mye som skjer som vi mennesker ikke kan forklare, smiler han.

Historier om skrømt

I Gullverket går det enkelte historier om at det skal være skrømt rundt gullgraverhytta. EUB klarte ikke tirsdag å få klarhet i om dette stemmer eller om det hele dreier seg om en skrøne.

- Jeg har aldri hilst på noe spøkelse der oppe. Jeg har heller ikke hørt om noen som kan ha observert noe mystisk der, sier tidligere og mangeårig allmenningsbestyrer Olaf Tufte.

Han har selv hatt cirka 20 overnattinger på Løntjernbråten, altså uten å oppleve uforklarlige hendelser.

- Uforklarlige lyder i et gammelt hus er ikke så unaturlig. Det kan skyldes for eksempel vind eller at greiner slår borti på en måte, sier Tufte.

- Jeg har overnattet der oppe én gang og vært der flere ganger. De gangene jeg har vært der har jeg aldri opplevd noe uforklarlig, sier allmenningsbestyrer Karin Hägg.

- Du kommer fortsatt til å reise dit?

- Ja, uten tvil, smiler hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.