I tillegg til sykkellyktene fikk alle 8.-klasseelevene hvert sitt refleksbånd og refleks til å sette på sykkeleikene. Aksjonen var et samarbeid mellom Nannestad Rotaryklubb, Nannestad lensmannskontor og Trygg Trafikk.

SATTE PRIS PÅ GAVEN

– Dette var en stor overraskelse. Det er veldig fint å få lykter til sykkelen, sier Erika Andersen.

Hun manglet, i likhet med mange andre, lykt på sykkelen.

– Det hender jo at jeg sykler når det er mørkt også, så dette var veldig fint, sier Line-Charlotte Beversmark Tandberg.

Også i fjor delte Nannestad Rotaryklubb ut reflekser og sykkellykter til elever på Nannestad ungdomsskole. Bakgrunnen for dette var at et Rotary-medlem holdt på å kjøre på en elev på veg til skolen med sykkel uten lys og refleks.

– Vi kommer til å fortsette med aksjonen til elevene på 8. trinn i åra som kommer, sier Karin Gäfvert Langaard fra Rotary-klubben.

Hun forteller at det er størst behov for å dele ut disse tingene på ungdomsskolen.

– Det er jo slik at elevene på barneskolene er flinkere både til å bruke refleks og ikke minst hjelm, sier Gäfvert Langaard.

Også Politiet roser engasjementet fra Nannestad Rotaryklubb.

– Dette er et bra initiativ. Å bruke lys og refleks er veldig viktig. På sykkelen er det påbudt med rød refleks bak. I tillegg skal det være reflekser på pedalene. Det er ikke påbudt med lykter på sykkelen, men det er påbudt å bruke lys når det er mørkt, forklarer Odd Gunnar Burmo, politibetjent ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

OGSÅ VIKTIG MED HJELM

Burmo påpekte også viktigheten av å bruke hjelm når man sykler.

– Jeg har sett eksempler på at syklister har blitt skadet selv om de brukte hjelm. Da kan man jo tenke seg hva utfallet kunne blitt uten hjelm, sier Burmo.

Guro Gustavsen, avdelingsleder ved Nannestad ungdomsskole, er også glad for at elevene får lys og reflekser slik at de synes bedre i trafikken.

– Vi er svært takknemlige for at de gjør dette for oss, sier Gustavsen.

LES OGSÅ: Pensjonister er sikkerhetsvakter for elevene i trafikkaoset

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.