Et regjeringsutnevnt ekspertutvalg la i februar fram forslag til nye oppgaver for fylkeskommuner, overført fra staten, og la den nye fylkesstrukturen med elleve fylkeskommuner fra 1. januar 2020, til grunn. Akershus-politikerne støtter forslaget.

– Vi sender et tydelig signal til regjering og storting. Vi er positive til å overta oppgavene og forventer en helhetlig behandling av forslagene, sier fylkesordfører Anette Solli, som også leder fellesnemnda i framtidige Viken fylkeskommune.

FLERE OPPGAVER

Ekspertutvalget mener blant annet at fylkeskommunene bør overta oppgaver innen næringsutvikling, integrering, forskning, samferdsel, klima og miljø, kultur og utdanning. Akershus fylkeskommune mener dette vil gi mer helhetlige løsninger tilpasset regionene, mindre byråkrati og mer demokratisk styring.

– På vegne av kommende Viken fylkeskommune er vi positive og klare til å ta på oss det utvidede ansvaret som nye oppgaver vil medføre og ønsker å være en konstruktiv og aktiv medspiller for statlige myndigheter i å løse viktige samfunnsutfordringer i regionen framover, heter det i høringsuttalelsen.

1,15 MILLIONER MENNESKER

Viken fylkeskommune får 1,15 millioner innbyggere fra 01.01.2020, fordelt på 49 kommuner.

– Som kompetanseaktør blir Viken sterk, og godt rustet til å ta på seg flere oppgaver, påpeker høringsuttalelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.