Tverrforbindelsen under jernbanelinja fra Ringvegen til RV174 på Jessheim skal hete Henrik Bulls veg. På folkemunne har den blitt kalt Tverrvegen, men på Sand er det allerede en veg som har dette navnet.

TEGNET STASJONSBYGGET

Henrik Bull var arkitekten som tegnet dagens stasjonsbygg på Jessheim. Han har også tegnet en rekke kjente byggverk som Nasjonalteatret, Historisk museum og Finansdepartementet i Oslo.
Det nye navnet ble bestemt under ett av de siste møtene i hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur før jul og var i tråd med rådmannens forslag. Vegnavnet var gjenstand for debatt. Næringslivsaktør Tore Nygaard var blant dem som mente vegen burde bli oppkalt etter tidligere ordfører Harald Espelund.
I sin anbefaling viste imidlertid rådmannen til språkrådets anbefaling om ikke å bruke nålevende personers navn som vegnavn, begrunnet med at personers omdømme kan endre seg over tid.

SYV NAVNEFORSLAG

Kommunen satt igjen med syv navneforslag etter en offentlig høring;
Snarvegen
Harald Kværners veg
Stasjonsvegen
Trøgstadvegen
Jessumvegen
Harald Espelunds allé
Henrik Bulls veg

LØFTES OPP

Rådmannen begrunnet sin anbefaling av Henrik Bulls veg ved at dette alternativet løfter en såpass viktig forbindelseslinje litt ut over den lokale dimensjonen.
Vegen åpnet i sommer og har hatt stor påvirkning på næringslivet rundt industrifeltet.
LES OGSÅ: Økte omsettingen med 30 prosent etter at tverrvegen åpnet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.