Den rødgrønne koalisjonen i Eidsvoll kommunestyre har henvendt seg til MGD i håp om å skape en flertallskoalisjon igjen.

Da Hilde Vibeke Stoltenberg i mars meldte seg ut av Arbeiderpartiet, ble det politiske flertallet i kommunestyre forrykket. Nå forsøker de rødgrønne å få med seg Miljøpartiet De Grønn for igjen å sikre seg en flertallskonstellasjon.

– Vi har fått en henvendelse som vi vil diskutere innad i partiet. Vi har ikke avvist tilbudet, kommenterer lederen i Eidsvoll MDG, Hans Petter Sveen.

MDG er imot eiendomsskatt og har hatt samtaler også med den opprinnelige opposisjonen i kommunestyret.

– Vi gikk til valg på den saken, og håper å slippe skatten i hvert fall i denne perioden, sier Sveen.

– Bortsett fra det ser jeg ingen store saker som skulle hindre et samarbeid med Ap/Sp/SV.

– Men vi ønsker at både posisjonen og opposisjonen i kommunen skal komme i gang med det grønne skiftet, og der er vi er mye enige både med Venstre og Sp, sier Sveen.

– Henvendelsen til MDG er ikke noe nytt. Vi har snakket med partiet helt fra i april, kommenterer lederen i Eidsvoll Ap, Ole Guttorm Brenden.

– For mer er det først og fremst viktig å skape et flertall rundt budsjettbehandlingen, kommenterer varaordfører Einar Madsen (Ap).

– Vi holder døra åpen også for Venstre, og kanskje enda flere partier, sier han.

– Jeg har en avbalansert holdning til eiendomsskatt. Det er ingen som ønsker å innføre den hvis vi kan unngå det, og vi har vedtatt å sette ned et finansutvalg som skal se på løsninger. Uansett er det ikke aktuelt å innføre eiendomsskatt før i 2019, påpeker Madsen.

Bak kulissene i Eidsvoll-politikken: Spillet om ordføreren

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.