Det tror ordfører Harald Espelund, som sammen med plansjef Elisabeth Frøyland i går la fram kommuneplanen for de neste 15 årene.

500 NYE BOLIGER

- Vi planlegger minst 500 nye boliger og 1000 arbeidsplasser årlig i perioden, altså minst 7500 nye boliger. Dette endrer Jessheim for alltid, sier Espelund som illustrerer ved å trekke en radius på 350 meter fra sitt kontor.

- Bare i den sirkelen skal det investeres nær seks milliarder kroner, påpeker ordføreren.

VIL HA INNSPILL

Planen som er offentliggjort nå, har høringsfrist 1. mars.

- Vi ønsker oss mange innspill fra folk, så det er viktig å lese dette dokumentet, påpeker han.

Kommunen inviterer også til folkemøte 4. februar i rådhuset, og 5. februar i Kløfta velhus.

- Grovt sagt skal 75 prosent av alle nye boliger bygges på Jessheim, 15 på Kløfta og resten fordelt utover. Hovedretningen er å bygge nordover fra sentrum, men vi har store arealreserver på Nordkisa og Borgen som kan brukes ut over 2030, sier Frøyland.

BYGGES FOR LITE

- Planen sier 500 men jeg tror vi trenger 600 boliger i kommunen i året for å møte etterspørselen. I dag bygges det snaut 400, og det er altfor få, påpeker ordføreren.

I 2007 ble det bygd 670 boliger, men så kom finanskrisen.

- Da stoppet alt nesten opp, men nå er markedet i full gang igjen, sier kommunaldirektør Erlend Eggum.

- Så mange boliger, betyr det høye blokker?

- Ja, vi får se både sju og åtte etasjer. Alle politiske føringer legger opp til fortetting rundt kollektivknutepunkter. For å bevare frilufts- og jordbruksområder, og få parker, friarealer og plass til gående og syklende i sentrum, må vi bygge i høyden, understreker Frøyland.

100.000 innbyggere

Fortetting i praksis betyr for eksempel 500 boliger til på Dampsaga, 400 til på Romsås, betydelig bygging mellom storsenteret og Kjell Stubs veg, og opp mot 5000 boliger på Gystad. Kløfta stadion får også mange nye boliger, og kommunen vil ha boliger der Forsvarets lyttestasjon holdt til.

I dag bor 33.000 mennesker i Ullensaker. Om 15 år teller de 50.000.

- Men jeg tenker enda lenger, til 2050 og videre. I et 100-årsperspektiv tror jeg vi har 100.000 innbyggere, spår Espelund.

Kommunen vil ikke vil ha flere boliger i støysonene rundt hovedflyplassen, og så Sand og Mogreina må vente til Avinor har bestemt seg for den tredje rullebanen.

I kommuneplanen er det også foreslått en ny gravlund i Nordby-området, og ikke minst en ny skytebane ved skinnesmia på Hauerseter.

- Teigen skytebane ligger i planområdet Jessheim sørøst. Vi vil ikke ha den i sentrum, og håper og tror at flyttingen går gjennom, påpeker Elisabeth Frøyland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.