Politiets utlendingsenhet (PU) skal etablere en familieenhet med kapasitet på minst tre barnefamilier.

Enheten er planlagt ferdigstilt til høsten, og politiet ønsker å opprette den nye enheten i Hellestadvegen 1 på Dal. De har vært i dialog med Eidsvoll kommune, og onsdag behandlet de saken i et ekstraordinært formannskapsmøte. EUB har sett flere av protestskrivene naboer har sendt til Eidsvoll kommune.

Fortvilte naboer

– Jeg kan ikke se at alle involverte naboer, deriblant Hellestadgangen Huseierlag, Hellestadvegen Huseierlag, Dal vel og Dal IL er informert. Nabovarsel må sendes på nytt til disse, med klagerett på 14 dager. I en sak av denne størrelsen og som berører lokalbefolkningen kan ikke Eidsvoll kommune, politiet og Sweco bare informere de aller nærmeste boenhetene, skriver én av naboene.

Torsdag kveld er naboer og andre interesserte invitert til et informasjonsmøte i sakens anledning på Dal Grendehus.

Politiets utlendingsenhet har forsikret at det forventes lite støy og at enheten ikke vil påvirke nabolaget i særlig grad. I én av naboprotestene EUB sitter på kommer det fram bekymring om trafikksikkerhet ved etablering av familieenheten.

– Dette vil føre til mer trafikk i området, både personbiler, utrykning og store lastebiler for varelevering. Krysset ved tomta Hellestadvegen/Haslervegen er bussholdeplass for små skolebarn som venter på skolebussen. Dette er et trafikkfarlig kryss, og dette må utbedres med skikkelig bussholdeplass, og gangveg langs Hellestadvegen, skriver naboen.

– Omfattende ulemper

– Er det en institusjon, ett fengsel, en bolig, tre boliger, kommer det sikkerhetsgjerde, hva er det som egentlig kommer på Hellestadvegen 1 på Dal, skriver en annen nabo.

– Det er av vår vurdering omfattende ulemper og ingen fordeler ved å omregulere tomten til ønsket formål (...). Bakgrunn for vårt kjøp av eiendommen var at tomten i nærheten var regulert til barnehage. Hadde det ligget en reguleringsplan til et ut utlendingsinternat til grunn kan vi med sikkerhet si at vi ikke ville ha kjøpt hus i området, skriver en tredje nabo.

LES OGSÅ: Informasjon på overtid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.