31. januar vedtok Hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg å fjerne desserten fra kommunale måltider, basert på informasjon fra kjøkkenets ledelse. Da EUB skrev om vedtaket ble det rabalder, og ordfører Tom Staahle løftet saken inn i tirsdagens kommunestyremøte som enstemmig ville behandle saken på nytt der og da.

SUR SAK OM SØTT

Dette førte til en storm av talelystne som alle vil beholde desserten.

– Jeg rekker ikke å lese alle saker i alle utvalg. Først trodde jeg saken i avisa var en spøk, men den viste seg å være en sur sak om søtt. Det er beklagelig at politikere ikke ser betydningen av dessert og det er positivt at vedtaket ble stoppet, sa Lars Egil Berg i Sp.

Utvalgsleder Ståle Lien Hansen sa de trodde på kjøkkenledelsen.

– Vi ble snøblinde etter orienteringen, som vi i ettertid så var feil. Vi ville imidlertid da ha en prøveordning – det ville ikke opposisjonen, sa han.

MER ENN DESSERT

Flere kritiserte Ullensakers eldreomsorg og pengebruk. Berg mener den har forsømt seg kraftig på flere punkter, blant annet ved å kjøpe omsorgsplasser utenbygds.

– Og nå skal vi bruke en halv million kroner på en hundepark. Det beløpet blir det mange desserter av, sa han.

Reidar Hansen i Ap vil se på helheten i eldreomsorgen.

– Vi skal fortsette med dessert, men ikke glem at pleietrengende ikke får sykehjemsplass, sa han.

Irene Furulund i Ap understrekte at storkjøkkenet har nådd smertegrensa i produksjonen.

– Vi må gjøre noe nå, og utrede behovet i et 30-års perspektiv, påpekte hun.

Lars Halvor Stokstad Oserud i Sp pekte på at eldreomsorgen lider under pengemangel og at det er større problemer enn dessert.

– Jeg unner de eldre dessert, men når Frp vil ha andre aktører på banen betyr det privatisering. Det blir ikke billig, og vi støtter det ikke, sa han.

KOMMUNALE AKTØRER

Lien Hansen sa rett ut at de dreit seg ut med dessertstoppet.

– Så går det an å rette feilen, men denne saken handler bare om dessert selv om jeg også ser mangler i eldreomsorgen. Og det er ikke snakk om å trekke inn private aktører, men å kanskje bruke Orbit og kantina i rådhuset i matproduksjonen. Kanskje vi kan trekke ut produksjonen av de over 700 barnehagemiddagene storkjøkkenet. Da blir det nok kapasitet der, slutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.