• TOTALVRAKET. Slik så den fantastiske bilen ut etter at den ble truffet av en stor stein.

– Det gjør fortsatt vondt. Jeg må innrømme det.

Joakim Johansen har kommet over det verste sjokket, men tenker fortsatt mye på sprengningsulykken på ettermiddagen torsdag 30. mars. Veteranbilen – en Ford Capri 1969-modell – har nesten vært som barnet hans siden han var 17 år gammel. Hundrevis av timer var ofret for å få den akkurat slik han ville ha den. Bildet EUB trykker i dag viser helt tydelig at jobben hadde vært vellykket. Nå er prakteksemplaret totalvraket, etter at det ble truffet av en stor stein som braste gjennom lufta og braste inn i uthuset bilen sto vinterlagret i. Ingen mennesker ble skadet i sprengningsuhellet på Tangen Pukkverk i Maura, men eneboligen, uthuset – og ikke minst veteranbilen til Joakim blir sannsynligvis aldri seg selv igjen.

– Bilen var naturligvis forsikret. Jeg har vært i kontakt med forsikringsselskapet flere ganger, og de vil forsøke å få taksert bilen, slik at jeg kan utbetalt en så rettmessig erstatning som mulig, sier Joakim.

To biler til salgs

Men det kan vise seg å bli en utfordrende oppgave for forsikringsselskapet. Verden – og spesielt Norge – bugner nemlig ikke over av tilsvarende eksemplarer. Et kjapt søk på finn.no viser at det ligger to av samme merke ute for salg for øyeblikket. Den ene har prisforlangende på 18.500 kroner. Den andre – ekstremt sjeldne Ford Capri 2.8 RS Turbo – ligger helt i andre enden av skalaen. For denne bilen er prisforlangende 799.000 kroner!

– Jeg har selv sett bilen og prisen. Den er unik og i en helt egen liga, sier Johansen.

– Hva om forsikringsselskapet skulle komme til at din er verdt noe i nærheten av det samme?

– Det vil være helt vilt. Da blir det i hvert fall en sydentur eller to i sommer, smiler Joakim.

Tre steiner gjennom lufta

Han presiserer at pengeverdien kun er en liten del av saken.

– For meg er affeksjonsverdien det viktigste. Jeg får aldri bilen tilbake, og det er det som virkelig smerter.

Huseieren og pappaen til Joakim sier de begge har fått blomster av firmaet som sto bak sprengningsuhellet. Selv opplever han en svært følelsesladet hverdag for tiden.

– Der og da var jeg mest opptatt av å snakke med alle som var der og bidra med hjelp til dem som måtte trenge det. Men nå har hverdagen kommet. Dette var barndomshjemmet vårt, og det er klart det er tøft å se det forsvinne på denne måten, sier han.

Huseieren sier forsikringsselskapet vurderer hva som skjer videre med huset. Total renovering eller riving og bygging av nytt hus er blant alternativene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.