Hun og butikkinnehaver Nina Lien har stått for utformingen av butikkvinduene til Hold Maska i Sundgata 16. Nå har Eidsvoll Sentrumsforening kåret de fineste butikkvinduene, og Hold Maska gikk helt til topps.

– Hold Maska tok en soleklar seier. Butikkvinduene har sjel, er annerledes og vakkert og skilte seg klart ut i konkurransen, sier Petter Helgesen. Han legger til at Eidsvoll Dyrebutikk tok en like klar 2. plass, mens «resten endte på delt 3. plass».

– Nina og jeg deler interessen og gleden over gamle ting, og er litt shabby chic i stilen. Så lageret vårt av gamle ting har vært til god hjelp for å få til det vi har sett for oss fra starten, sier Marthe Ruud.

Hun har også vært hovedarkitekten for utformingen av butikkvinduene i dyrebutikken. I Hold Maska har tanken vært å lage fire forskjellige miljøer ut av vinduene, og følge sesongens typiske aktiviteter og fylle på med relaterte varer.

Nissens soverom

– I julevinduene har vi derfor laget nissens soverom, utsiden av nissehuset og skog med juletrehenting som utgangspunkt. Det har kommet tilbakemeldinger på at det er lite varer i vinduene, men da tenker vi at folk kanskje ikke tenker over at sengetøyet til nissen er metervaren du får kjøpt i butikken og båndene på pakkene likeså. Luene, vottene og genserne er produkter som er hjemmelaget og basert på det man får kjøpt i butikken, sier Ruud.

Daglig leder Nina Lien sier de har vært opptatt av å lage gode stemninger, og at folk som går forbi skal oppleve øyeblikk av stemning og også bli nysgjerrige på å gå inn og kikke.

– Vi tror vi har lyktes godt med det. Vi har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Lien, som har drevet butikken i to og et halvt år.

Får utdelt premie

Sentrumsforeningen vil overrekke prisen for beste butikkvindu under en samling på Kina-restauranten.

– Jeg har en tanke om at det er slike vinduer og stemninger som kan utgjøre forskjellen på om man vil gå en tur i Sundet eller reise på Panduro på Jessheim. Butikkene i Sundet må by på det lille ekstra og gi kundene sine litt av det de små butikkene har mulighet til å gjøre; Nemlig stemning, kos og opplevelser, i tillegg til god service og humør, sier Ruud.

Jentene legger mye jobb i butikkvinduene ved hvert skifte.

– Derfor har vi ikke gjort store krumspring på grunn av kåringen i år, men bare gjort det vi alltid gjør. Ekstra morsomt er det da når det blir lagt merke til, sier Ruud.

Fakta

  • Eidsvoll Sentrumsforening har kåret det fineste butikkvinduet i Sundet.
  • En jury, representert ved Petter Helgesen og Ivar Nakken, gjennomførte like før jul en gjennomgang av de forskjellige butikkvinduene.
  • Garnbutikken Hold Maska stakk av med seieren, mens Eidsvoll Dyrebutikk tok en fin 2. plass. Resten av butikkene fulgte på delt 3. plass. Premier blir gjennomført på en samling.

Vil ha strand i Sundet: River Hustad skaper engasjement på sosiale medier rundt sine ideer for Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.