• Strålende fornøyd: Biblioteksjef Elin Wilhelmsen gleder seg stort over ansiktsløftningen bibliotekene på Jessheim og Kløfta har fått.

Fredag åpnet «Det levende rommet» på Jessheim bibliotek. Tidligere denne måneden sto «nye» Kløfta bibliotek klart. Til sammen er det brukt 4,1 millioner kroner på ansiktsløftningen på de to bibliotekfilialene, som i fjor hadde cirka 150.000 besøkende. Nye 2,5 millioner er tenkt fram mot 2020.

– Vi ønsker å være en spydspiss i bibliotekutviklingen, og vi er sannsynligvis det første biblioteket i verden der man kan reise virtuelt i eget lokalmiljø og til mange verdener for å oppleve og lære, sier biblioteksjef Eli Wilhelmsen.

Bli kjent med lokal historie

Målet er at de nye delene skal gi opplevelser og kunnskap gjennom virtuelle virkemidler. Innholdet tar utgangspunkt i lokalsamfunnets fortid, nåtid og framtid. Det er for eksempel mulig å bli bedre kjent med lokal historie, kulturminner og kunst- og skoleprosjekter. Du kan også ta opp et telefonrør og lytte til fortellinger fra mennesker som har opplevd historien i Ullensaker. Tanken er at de mange nye skjermene, spesielt i bibliotekets 2. etasje, skal gjøre at de besøkende kan lære gjennom å lytte, se og oppleve. Framover vil biblioteket være mye mer enn bøker, selv om de også fortsatt vil ha en sentral plass.

– I tillegg til skjermene og telefonen, kan besøkende prøve seg som flyplassjef på bibliotekets helt egne flyplass. Vi er stolte av at vi er det eneste biblioteket i verden med egen flyplass, sier Wilhelmsen. En liten kuriositet er det at flyplassen for øyeblikket kun har to rullebaner – akkurat som Oslo Lufthavn. Bibliotekene er i en fase der modernisering og oppgradering står i sentrum for å videreføre samfunnsoppdraget.

Ordføreren: Jeg er stolt

– Det er mye tilflytting til Ullensaker, og mange kan lære litt om historien vår gjennom et besøk i det levende rommet. Ved hjelp av nye fasiliteter som dette skal biblioteket legge enda bedre til rette for informasjon, kunnskap og opplevelse for alle, ikke minst for skoleelever og lærere. Jeg er stolt av at vi kanskje har verdens første bibliotek med et levende rom som gir læring gjennom opplevelser på denne måten, sier ordfører Tom Staahle (Frp), som klippet snora fredag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.