• PoolSan: Det er fortsatt PoolSan i Eidsvollhallen og Råholt Bad.

– Vi har registrert utfordringene som har vært med badevannet i Eidsvoll. Vårt produkt er 100 prosent miljøvennlig, inneholder verken klor eller tungmetaller og er godkjent brukt for økologisk landbruk, sier Johan Nielsen i AS Plastron, som har produktet Oxyl-Pro Clean i sin portefølje.

Ifølge Nielsen kan produktet brukes til alle typer desinfisering i bygg, på skip, ved gårder, foredlingsprosesser for mat, i lukkede og åpne fiskeoppdrettsanlegg og flere andre bruksområder.

Desinfeksjonsmiddelet er laget av stoffer med næringsmiddelkvalitet, og er godkjent i Norge av Mattilsynet, i Storbritannia av HSE og i EU av ECHA. Produktet skal forhindre bakterievekst og biofilm i hele vannrørsystemet, og tar sikte på å desinfisere alt vann.

Store utfordringer

– Produktet inneholder ikke metaller, og vil naturlig brytes ned til oksygen og vann, som gjør det til ett av de mest miljøvennlige desinfeksjonsmidlene på markedet. Det vil heller ikke føre til noen forandringer i lukt, smak eller utsende på vannet, sier Nielsen.

Eidsvoll kommune kan se tilbake på en tid med store utfordringer i svømmeanleggene. Nå skal alle steiner snus for å finne en varig løsning. Norconsult skal utarbeide en rapport – både for å finne svar på hva som har gått galt og gi anbefalinger om veien videre. Sannsynligvis tar politikerne en endelig avgjørelse på kommunestyremøtet 6. mars.

Fem ukers leveringstid

EUB treffer ordfører John-Erik Vika (Sp) like etter at han har hatt møte med folkene bak produktet.

– Etter denne presentasjonen ser vi lys i tunnelen i forhold til å kunne kutte ut kjemikalier i bassengene våre. Produktet er testet og brukt i Karmøy kommune, og de kan vise til gode resultater. Nå får vi tilgang på en testrapport. Dette arbeidet vi skje parallelt med vår egen undersøkelse som vi har gående. Slik jeg vurderer det er Oxyl-Pro Clean med som et aktuelt valg som rensesystem for oss i fortsettelsen, sier Vika.

Nielsen opplyser at det må påregnes en fem ukers leveringstid etter en eventuell bestilling. Prislappen kommenterer han ikke, men Nielsen forsikrer at de vil være konkurransedyktige sammenlignet med konkurrerende leverandører.

Fakta Oxyl-Pro Clean

  • Bruker hydrogenperoksid som aktivt desinfeksjonsmiddel, men det pakkes inn i små kapsler som kun aktiveres og åpnes ved kontakt med spesifikke biologiske markører
  • Dette fører til at hydrogenperoksiden kun slippes ut når og hvor det er nødvendig.
  • Resultatet er et desinfeksjonsprodukt som kan brukes i store nok mengder til å fjerne 100 prosent av biofilmen i systemet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.