HEL RASJON FRA VINMONOPOLET: 26. februar 1943: I en meddelelse fra Vinmonopolet framgår det at i salgsperioden mars-april i år blir dobbelt rasjon av brennevin og svakvin i forhold til ordningen før nyttår, altså enten to flasker brennevin eller fire flasker svakvin. Utenlandsk brennevin som konjakk, likører, genever, o.s.v. selges ikke i denne rasjoneringsperiode, og det samme gjelder sterke viner.

Nytt denne gang er at personer hvis etternavn begynner med A-K må foreta sine kjøp i tiden 1. til 27. mars. Etter denne tid er merkene foreldet. Personer med etternavn L-Å må gjøre innkjøp i tiden 29. mars til 30. april.

EN ELG

5. mars 1943: En elg tok igår en liten svipptur nedom Eidsv. verk. Den beså sig ved Festiviteten men gikk ikke inn. Den vendte etter en stund tilbake til skogen.

NORDPOLSEKSPEDITION

8. mars 1918: Roald Amundsens Nordpolsekspedition. Starter muligvis i mai, senest i juni.

Roald Amundsen har i den sidste tid opholdt sig paa vestfronten, hvor han har viet de forskjellige aeroplantyper et indgaaende studium. Han agter at medføre aeroplaner eller hydroplaner paa sin Nordpolsekspedition.

Ekspeditionen starter i Kristiania, men skal indom Bergen for at komplettere beholdningerne. Derfra gaar reisen videre nordover langs Norges kyst og østover langs Sibirien forinden kursen sættes mot Nordpolen.

SALG AV EIENDOM

8. mars 1918: Eiendomshandler: Lyshaug i Nannestad er av Hermand Røtterud solgt til Olaus Krogsrud med avling, besætning og redskaper for kr. 24,000. Skovly i Ull. er av Olaf Olsen solgt til Ole Hansen for kr. 3000. Nygaard i Ull. er av o.r.sagfører C. Gimse solgt til K. Wiste for kr. 6500. Grøndal i Ull. er av Conrad Nummestad solgt til Gilbert Nerdrum med endel løsøre for kr. 60,000.

LES OGSÅ: Gutta på tur med ski på brøytekantene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.