Kvinnen skal, etter tiltalebeskrivelsen, ha levd i et voldsregime i seks år. I 2015 fikk hun nok. Hun flyttet, og året etter anmeldte mannen til politiet.

KRENKET

Mannen ble dømt for å ha krenket kona si med vold, trusler, ødelegging av inventar, kalt henne ukvemsord, stengt henne inne i mørke rom, truet henne med kniv og hatt sex med henne mot hennes vilje.

Hun er i etterkant diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse og har vært til behandling ved Modum Bad.

I retten forklarte fornærmede at hun hadde kartlagt fluktmulighetene ved alltid å ha tilgang til lommebok og bilnøkler. Flere personer skal også ha observert at hun til stadighet gikk med blåmerker.

Tiltalte på sin side nektet for å ha gjort det han sto tiltalt for, også for at han brukte vold under samleiene med sin kone.

HAN BLE IKKE TRODD

Retten festet lit til den fornærmedes forklaring, og kom til, etter en helhetlig vurdering, at man kan se bort fra forklaringen til tiltalte. Han ble med andre ord ikke trodd av Øvre Romerike tingrett.

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder, men på grunn av lang saksbehandlingstid, både hos politiet og retten, reduserte aktor påstanden til to år og tre måneder.

Retten satte straffen til fengsel i ett år og ti måneder, i tillegg til at han må betale oppreisningserstatning på 80.000 kroner til ekskona si.

Mannen har anket dommen videre til lagmannsretten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.