Det var Romerikes Blad som først meldte om den ferske dommen fra Øvre Romerike tingrett.

– Jeg ba om at retten satt straffen til ni år og mente det var en riktig dom etter omstendighetene. Aktor ba om elleve og et halvt år. Når retten da landet på ti år, er vi fornøyd, sier forsvarer for den dømte mannen, Per Ove Marthinsen, til NRK.

– Min klient ønsker ikke å utsette hverken de pårørende eller seg selv for en ankebehandling, så det kommer ikke noe mer fra vår side. Så må vi se om statsadvokaten velger å anke, det er et annet spørsmål, sier han videre til kanalen.

LES OGSÅ:Død kvinne funnet i bil - mann siktet for drap

Han er også dømt til å betale 216.000 i erstatning og oppreisning til de etterlatte.

Funnet i bilen

Nødetatene rykket ut til det de trodde var en trafikkulykke morgenen 8. august i fjor langs fylkesveg 33 nord i Feiring, bare noen få hundre meter fra grensa til Oppland fylke.

Da de kom fram sto den nå dømte mannen utenfor bilen, mens 23-åringen satt død i passasjersetet.

Hun var drept med kniv, og selve drapet skal ha skjedd ti timer før hun ble funnet.

Vurderer anke

Statsadvokat Trude Antonsen ba opprinnelig om 11 og et halvt års fengsel for mannen. Hun er ikke fornøyd med straffeutmålingen.

– Dommen mener jeg både er grundig og god, men vi mener at straffeutmålingen er for lav. Derfor vurderer vi å anke, opplyser statsadvokaten til Romerikes Blad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.