• FORFATTER: Jorun MH Skryseth har skrevet manus til Limaspillet. Årets oppsetning blir den niende i rekken.

– Jeg hørt fra flere at det er for mange historier å følge. Nå har vi gjort noe med det. Jeg har fått tak i Bjørn Birch som er regissør for årets oppsetning, og han har fått «grafse» i manus. Han har tydeliggjort stykket. Det har blitt en annen dimensjon. Det er blitt mer som at fortida titter mer på oss, og ikke vi som kikker tilbake på fortida. Handlingen er selvsagt den samme, sier Skryseth.

KLOSTERHOSPITS

Stykket Det er farlig å tvile, det er farlig å tru er delvis basert på fakta knyttet til klosterhospitset som lå ved Lima på 1200-tallet.

– Vi får innblikk i konfliktene mellom de lokale fastboende og de gjennomreisende pilegrimene. I tillegg til en rørende kjærlighetshistorie mellom én av munkene og Anne blir det sterke møter mellom folkene. Det blir ekstremt og intenst, sier Skryseth.

Anne er tidligere spilt av Elin Marie Nordeng. I år er det Silje Hagrim Dahl, som jobber som frilans skuespiller og som er kjent fra blant annet Hotel Cecær, som har denne rollen.

– Elin har vært min Anne, så det blir litt rart når hun ikke er med lenger. Men siden det ble slik kunne vi samtidig gjøre dramatiske endringer, sier Skryseth.

NOE NYTT

Hun forteller at både noen sanger og scener er tatt ut, at det er gjort noen tekstforandringer.

– Men det er erstattet med andre ting. Det blir mye fin sang og skuespill, sier Skryseth.

På scenen er det 35 personer. I tillegg har ei arbeidsgruppe stått på for å få på plass kulisser og alt annet rundt forestillingen.

– De gjør en kjempejobb, og er flinke til å finne løsninger, sier tekstforfatteren.

Som tidligere år vil OSL endre flymønsteret for å redusere støyen mens forstillingene pågår.

– Dette har de gjort for oss i alle år, noe vi setter stor pris på. Dersom forholdene tillater det blir flyene omdirigert, sier Skryseth.

GLEDER OG GRUER SEG

Det blir seks forestillinger av årets oppsetning. I tillegg til premeieren fredag 25. august blir det muligheter til å oppleve de sterke historiene ved Hurdalssjøens bredd både 26., 30. og 31. august og 1. og 2. september.

– Jeg hadde klart å glemme alt peset som er før forestillingene. Nå har jeg igjen funnet ut hvor mange biter som skal på plass. Nå er jeg veldig spent, og både gruer og gleder meg, sier Skryseth.

Hun opplyser at billetter kan forhåndsbestilles, men at det også blir mulig å kjøpe billetter ved inngangen.

LES OGSÅ: - Veldig moro å se seg selv på lerretet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.