• FORSVARER: Advokat Per Ove Marthinsen fra Advokatfirmaet Fari på Jessheim forsvarer den mistenkte. Foto: Advokatfirmaet Fari

Ifølge den oppnevnte forsvarsadvokaten Per Ove Marthinsen i Advokatfirmaet Fari på Jessheim, skjedde drapet trolig i bilen i Feiring.

– Jeg vet ikke eksakt tidspunkt, men jeg forstår det slik at det skjedde der og da.

– Hvem var de, og var de kjærester?

– Ja, de var kjærester. Begge har iransk bakgrunn, og min klient er norsk statsborger. De var ikke samboere, påpeker han.

Den siktede mannen er nå fengslet i fire uker, noe han samtykket til.

– Hva er hans versjon av det som skjedde?

– Han vurderer det som en ulykke i bilen. Det begynte med en krangling som fikk verst tenkelig utfall for den avdøde. Han er dypt fortvilet over det som har skjedd.

– Har han innrømmet skyld?

– Nei, men vi har heller ikke kommet til skyldspørsmålet. Siktelsen gjelder forsettlig drap, men det erkjenner han ikke. Han erkjenner bare de faktiske forholdene og at kjæresten er død, sier Marthinsen.

– Hva skjer framover?

– Min klient skal avhøres i flere dager framover. Politiet ønsker naturlig nok å utrede det som har skjedd, noe siktede har sagt seg villig til å bidra til. Dette tar selvsagt tid for det er viktig å få fram hans detaljer

– Er det andre personer involvert i saken?

– Ikke som jeg kjenner til, sier Per Ove Marthinsen.

Fått inn flere tips

Påtaleansvarlig Andreas Christiansen i Øst politidistrikt sa onsdag ettermiddag at flere vitner er avhørt og at det fortsatt gjenstår noen.

– Vi har fått flere tips, og dette kan være relevante vitner som forhåpentligvis kan belyse et bevegelsesmønster. Vi skal også undersøke flere beslaglagte gjenstander, og driver både taktisk og teknisk etterforskning, påpeker han uten å ville utdype hvilke gjenstander det er og hvor politiet fant dem.

HAR DRAPSVÅPENET

– Vet dere eksakt hvor og når drapet skjedde?

– Det er noe av det vi jobber med for å avklare hendelsesforløpet, men vi har kontroll på det vi mener er drapsvåpenet – en kniv. 

– Hvilken mentale tilstand er den siktede mannen i?

– Vi mente han var i stand til å bli avhørt tirsdag og onsdag, og fikk gjennomført disse, sier han.

– Flere medier har meldt at kvinnen var iransk asylsøker som bodde i et mottak på Toten. Stemmer dette?

– Alt jeg kan si er at vi har en formening om hvem hun er, men at vi ikke får bekreftet dette før etter obduksjonen onsdag, sier Christiansen.

Øst politidistrikt på Lillestrøm har overtatt etterforskningen av denne drapssaken, men Christiansen bekrefter at de får assistanse av lensmannen i Eidsvoll og Hurdal ved behov.

Varetektsfengslet i fire uker

I en pressmelding sendt ut i kveld, skriver politiet at Nedre Romerike tingrett gav politiet medhold i at den siktede 38-åringen blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav det er brev og besøksforbud for hele perioden og isolasjon i to uker.

– Politiet konstaterer at retten er enige med oss i at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har begått den straffbare handlingen han er siktet for, nemlig forsettlig drap, etter straffelovens paragraf 275. Retten er også enige med oss i at det ut fra sakens alvor og karakter er nødvendig med restriksjoner som brev og besøksforbud, samt isolasjon, sier politiadvokat Andreas Christiansen. 

Fakta drapet i Feiring

  • Tirsdag morgen rykket politiet ut til et trafikkuhell i Feiring.
  • I bilen fant de en død kvinne som viste seg å være drept.
  • På stedet pågrep politiet en mann som de mistenkte for drapet.
  • Han er kjæresten til avdøde og innrømmet senere de faktiske forholdene.
  • Mannen er nå siktet for forsettlig drap og fengslet for fire uker. Han sier seg ikke skyldig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.