Sakkyndige har konkludert med at mannen som er siktet for drapet på sin egen kone i Feiring i august, var psykotisk på drapstidspunktet.

Det kommer fram i en fersk kjennelse fra Nedre Romerike tingrett. Det var RB.no som først omtalte saken.

– Det var som forventet. Dette betyr at det ikke vil bli reist noen straffesak mot ham, i og med at han var utilregnelig på drapstidspunktet. Han kan dømmes til tvunget psykisk helsevern, sier mannens forsvarer Dag Svensson til EUB.

De sakkyndige legger også til grunn at mannen var psykotisk på tidspunktet for den rettspsykiatriske undersøkelsen. Mannen i 60-årene ble nylig varetektsfengslet i fire nye uker.

– Han vil snarlig bli overført til institusjon, opplyser Svensson.

– Hvordan har din klient det i dag?

– Han har det svært vanskelig, det er ikke noe å legge skjul på. Kjennelsen tar han til etterretning, sier Svensson.

I kjennelsen fra Nedre Romerike tingrett står det at det er «avklart med statsadvokaten i Oslo at det er sannsynlig at det vil bli reist sak med tanke på overføring til tvungent psykisk helsevern».

– Vi forholder oss til det de sakkyndige har vurdert og tar dette til etterretning, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt til EUB.

Hun sier det om kort tid vil bli fremmet en sak for retten med tanke på overføring til psykisk helsevern.

– Saken er ferdig etterforsket fra vår side. Vi vil oversende saken til statsadvokaten, og deretter vil det komme en konklusjon derfra. Vi kan ikke si noe om ventet tidspunkt for denne, sier Holm Hansen, og legger til at dette er en prioritert sak i og med at den siktede mannen sitter i varetekt for øyeblikket.

Politiet fikk meldingen om drapet i Feiring på morgenen 28. august i år. Kvinnen var ifølge politiet drept med kniv. Etter at det ble iverksatt en stor politiaksjon ble kvinnens ektemann etter en stund pågrepet like ved parets bolig. Han erkjente tidlig straffskyld, men er nå altså erklært psykotisk på gjerningstidspunktet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.