Det framkommer i en fersk tilsynsrapport.

«Driften av Råholt Bad anses ikke å være i samsvar med reglene i Forskrift om badeanlegg, bassengbad og badstu m.v. Virksomheten har ikke rutiner som sikrer etterlevelse av kravene til vannkvalitet slik de framgår av forskriften», står det i tilsynsrapporten. Videre står det at flere av bassengene ikke har stabilt kimtall under høyeste tillatte verdi.

«Avvikene er hyppige, og det kan indikere feil i rense- og sirkulasjonssystemene sett i forhold til personbelastning», står det.

Ble koblet inn

Miljørettet helsevern Øvre Romerike ble koblet inn av kommuneoverlegen. Flere klagere har relatert sine helseplager til rensemetoden Poolsan, som brukes i badeanleggene både på Råholt og i Eidsvoll.

«Eiendomsavdelingens forklaring på hvorfor svømmeklubbens medlemmer har fått hudreaksjoner er at man i starten av bassengdriften sirkulerte bare halvparten av nødvendig vannmengde. Dette medførte et vann med en «overbufret» kjemi over en periode på to-tre år. Vannet ble da renset altfor dårlig. Leverandøren (Poolsan) har hevdet at det i den perioden kan ha vært noen som har opparbeidet seg en overømfintlighet i forhold til kobber», står det i tilsynsrapporten.

Miljørettet helsevern Øvre Romerike påviser at det forekommer avvik i alle basseng, men at problemer later til å være alvorligst i velværebassenget.

«Mangelfulle rutiner»

«Internkontrollen inneholder mangelfulle rutiner for hvilke tiltak som skal iverksettes og anleggseier gir uttrykk for en annen fortolkning av regelverket enn tilsynsmyndigheten, med en egen tilnærming til kravene som er fastsatt i forskriften», heter det videre. Badet har etter tilsynsmyndighetens oppfatning ikke en fungerende internkontroll.

Miljørettet helsevern Øvre Romerike ber også Råholt Bad etablere et system for innrapportering av avvik/klager fra publikum generelt og organiserte brukergrupper spesielt. Kommunen har fått frist til 7. februar med å gi tilbakemelding. Kommunen har fått frist til 7. februar med å gi tilbakemelding. Samme dag kommer tilsynsmyndigheten på besøk til bassenget i Eidsvollhallen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.