Det er nesten som et lite eventyr å komme inn dørene på legendariske Auto’n i Hurdal. Her er det fremdeles mulig å gå på skattejakt mellom reolene.

OVERTOK VED NYTTÅR

Nå er det Tanja Ulvær Kamali som står bak disken. Før nyttår var det Nina Johnsby som drev butikken.

– Jeg har bestandig hatt lyst til å drive for meg selv, og da jeg fikk sjansen her, grep jeg den. Dessuten syntes jeg at det ville være synd om tilbudet på Auto’n ble borte, sier Tanja.

Hun har åpent fem dager i uka, og blir det for mye for den nye innehaveren, trer familien hennes støttende til.

DRAR NYTTE AV KAFEEN

I samme bygningen med samme inngang, ligger en liten kafé. Like etter åpning, var hvert bord opptatt av kaffedrikkende og pratesyke hurdølinger som tydelig satte pris på å møte hverandre til formiddagstreff.

– Jeg drar nytte av kafeen. Det er blir lett å stikke innom meg før eller etter kaffekoppen, sier Tanja.

Hun har ingen intensjon om å endre vareutvalget, bare komplettere det som allerede er der.

tar inn ting PÅ KOMMISJON

Tanja har alt mellom himmel og jord – nesten, og hun kjører etter samme mal som de tidligere eierne.

Hun har klær, nytteting til huset, leker, strikketing og antikviteter, blant annet.

– Jeg tar inn ting til kommisjonssalg. Antikvitetene er i denne kategorien. Jeg har også andre varer som selges på kommisjon, og det er ting som er lagd her i bygda. Men jeg tenker å utvide leketøysutvalget. Det er mange som er innom her for å kjøpe gaver når ungene skal i barnebursdag, og derfor vil jeg ha et større utvalg, forteller hun.

BYGDAS APOTEK

I all tid har det vært medisinutsalg på Auto’n. Det endrer ikke den nye eieren.

– En gang i tida var det fullverdig apotek i huset. Nå er det «bare» reseptfrie medikamenter i hyllene. Men reseptbelagte medisiner som folk har fått utskrevet av legen, kommer hit med bil. Da er det bare for hurdølingene å komme hit og hente i stedet for å måtte reise til nabobygda, forteller Tanja.

LANG HISTORIE

I det røde huset omtrent midt i rundkjøringa ved Hurdal torg har det blitt drevet forretning av forskjellig slag helt siden 1950-tallet.

Navnet Auto’n har hengt med helt siden Låne drev bilverksted på plassen. Da var det også en radiobutikk der. Gunner Grythe startet seinere opp forretning der og drev den som et alt mulig butikk i mange, mange år. I det lille huset vis-à-vis, som nå er kunstgalleri, var det både bensinstasjon og sykkelverksted.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.