Bruk av drone nærmere enn fem kilometer fra en flyplass er ulovlig.

13. juni var det to tilfeller av ulovlig dronebruk nær flyplassen, som førte til at flygelederne måtte stenge rullebanene i en periode. Begge tilfellene er politianmeldt. Det samme skjedde i mai.

- Dette er ulovlig, og vi ber alle som eier og opererer droner om å sette seg inn i og respektere regelverket, sier direktør Henning Bråtebæk ved Oslo Lufthavn.

- For fly som er i landings- eller avgangsfasen, utgjør droner en spesielt stor fare, ganske enkelt fordi flyene er så nærme bakken at det er en reell kollisjonsfare. Dette kan i verste fall medføre et flyhavari, sier han.

Reglene for drone er klare

1. Du skal alltid kunne se dronen og fly den på en hensynsfull måte.

2. Aldri fly i nærheten av ulykkessteder.

3. Ikke fly nærmere enn fem kilometer fra lufthavners ytre gjerde.

4. Ikke fly høyere enn 120 meter over bakken.

5. Ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer. Hold en avstand på 150 meter.

6. Ta hensyn til andres privatliv.

Dersom en flyplass må stenge fordi det er observert en drone i området, kan det potensielt utløse et erstatningsansvar i millionklassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.