Det bestemte formannskapet i Ullensaker på et møte tirsdag. Det presiseres likevel at det fortsatt er restriksjoner på tiltak i området. Dette innebærer at berørte innbyggere skal søke på samme måte som de gjør i dag dersom de ønsker å gjøre tiltak i områder som ligger innenfor dagens eksisterende støysoner.

– Vedtaket setter ikke eksisterende restriksjoner til side. Folk må søke på vanlig måte. Ullensaker vil ta stilling til hver enkelt sak, på samme måte som vi gjør i dag, sier kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger i en pressemelding.

Vedtaket var enstemmig i formannskapet, som i tillegg har bestemt at kommunen skal se bort fra de midlertidige støysonekartene som Avinor har utarbeidet. Bakgrunnen for dette er at politikerne opplever at det er knyttet flere usikkerhetsmomenter til disse. Formannskapet mener at det er en for stor inngripen i innbyggernes eiendomsrett, står det i meldingen.

Avinor har varslet at de skal levere endelige og sikre støysonekart i løpet av første halvår i 2018. Når endelige støysonekart foreligger vil formannskapet i Ullensaker igjen ta stilling til om det ferske vedtaket de nå har gjort skal opprettholdes.

Det vakte stor oppstandelse blant innbyggerne i Ullensaker da EUB i fjor avslørte at det nye støysonekartet til Avinor fikk kommunen til å gå inn for bygge- og deleforbud på hundrevis av eiendommer. Nå er det altså lagt på is – inntil videre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.