For å sikre vanntilførselen og tekniske installasjoner innførte Eidsvoll kommune vanningsforbud fra 23. mai.

Fra før av har Ullensaker og Nannestad kommuner gjort det samme, uten å spesifisere eksakt tidsrom. De lover at alt skal bli bedre med den nye vannanlegget i Hurdalssjøen som står ferdig neste år. Eidsvoll kommune sier nå at vanning av plener skal unngås, og ramser opp følgende punkter:

  • Hagevanning tillates kun fra kanne.
  • Spredere og perforerte slanger er ikke tillatt.
  • Det kan søkes dispensasjon for nylagt gressplen.

Kommunen oppfordrer alle abonnenter til å overholde forbudet, og vannverket vil overvåke at forbudet ikke brytes. Forbudet gjelder kun de som er tilknyttet offentlig vannledningsnett, og ikke Feiring som får vann fra annet vannverk.

Det kommunale vanningsforbudet i Eidsvoll varer foreløpig frem til onsdag 30. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.