Fylkesmannen mener også at skolen må bygges mer sentrumsnært.

Dette er flertallet av lokalpolitikere ikke enig i. Vi har snakket med sentrale politikere i alle partiene, og de tre store partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, signaliserer at de fortsatt vil kjempe for bygging på Tynsåkjordet.

Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Pensjonistpartiet og Miljøpartiet De Grønne vil utrede nåværende skoletomt. Venstre vil også ta Trolldalen med i betraktningen. Det samme vil SV.

Det er duket for ny debatt om skoleplasseringen.

Dette sier politikerne:

Hugo Aurda (Pensjonistpartiet): – Ny skole bør bygges der den nåværende ligger. Kommunen skulle ikke ha latt eiendommen på andre sida av vegen gå fra seg, men tomta er stort nok, likevel.

Tone Cicilie Danielsdatter (Høyre): – Skolen bør ligge der vi har bestemt. Det passer ikke med en barneskole i sentrum. Bruk av dyrket mark var kanskje ikke vektlagt nok i først behandling, men innsigelsen fra Fylkesmannen burde ha kommet tidligere. 

Anders Klaseie (Senterpartiet): – Innsigelsen er et faglig godt arbeid. Jordvern er en nasjonal oppgave, så her er det riktig av Staten å overstyre. Jeg tror på skole i sentrum, og den må i så fall utvikles på dagens tomt. 

Einar Madsen (Arbeiderpartiet): – Tynsåkjordet er utmerket til skole. I sentrum bør det være boliger, og det går ikke an å bygge ny skole der den er nå. Det blir verst for ungene som ikke på får ny skole på mange år hvis vi ikke får bygge på Tynsåk.

Knut bakkehaug (Venstre): – Tynsåkjordet var en dårlig idé, og kommunen bør ikke forsøke å få trukket innsigelsen. Skoletomta på Tynsåk er ikke en del av sentrum, men et jorde med dårlig byggegrunn. Kommunen bør utrede hvor hovedtyngden av elevene bor. Kanskje er ikke Trolldalen så usentralt likevel.

Terje Tønnessen (Fremskrittspartiet): – Fylkes­mannen bør ikke henge seg opp i hva vi gjør. Vi følger opp areal- og transportplanen. Tynsåk er et sentralt område som passer flott til barneskole med nærhet til de andre skolene. På nåværende skoletomt bør det bli leiligheter.

Fra Lesernes EUB: Skole på jordet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.