• SAMARBEID: Fra v: Torhild Berg, Inger Holter Holmgrunn og Kari Bakken fra Nannestad Lions, og Jorun Jakobsen og Margrethe Klever fra Nannestad sanitetsforening.

Grønnsakhagen er et familieprosjekt, og et samarbeid mellom i Sesam-gruppa i Nannestad sanitetsforening og Nannestad Lions.

Sesamgruppa jobber med integrering av innvandrerkvinner og Lions med innvandrermenn.

Det deltar folk fra India, Pakistan, Syria, Afghanistan, Filippinene og Norge.

LEIER 1,5 MÅL

– Takket være kursing i regi av NKS i vår fikk Margrethe Klever og jeg mange tips som vi har tatt med oss videre. Vi har fått leie ett jordstykke på 1,5 mål hos Mette Habberstad. Dette jordstykket ble frest opp, kalket og gjødslet av gutta i Lions, sier Jorun Jakobsen, leder for Sesamgruppa.

Hun vil spesielt trekke fram Vigdis Haug og Unni Nuvin Blaker fra Nannestad sanitetsforening og Aksel Vøien og Kjell Haug fra Nannestad Lions.

– De har bidratt mye i sommer, sier Jakobsen.

Prosjektet, som heter Fra flukt til lukta av grønt, er støttet av NKS sentralt med 10.000 kroner.

Jordstykket er delt opp i parseller på 15 kvadratmeter til hver. Det ble i år 13 parseller. I tillegg er det noen parseller til felles dyrking av bønner, sukkererter og poteter.

EGENPRODUSERT

– Det er kjempespennende med egenprodusert mat, og det er også økologisk. Jeg har ikke dyrket egne grønnsaker før, og har både løk, salat, reddiker og gulrøtter, men også blomster, sier Fourouzan Ghiasi.

Hun forteller at hele familien har deltatt i arbeidet i hagen.

Hun har vært med i Sesamgruppa siden starten for åtte år siden, og familien har bodd i Nannestad i ti år, og jobber som helsefagarbeider ved Nannestad sykehjem, noe hun har gjort i ti år.

– Det er veldig flott å være med i Sesam-gruppa. Man blir kjent med mange nye mennesker, og vi lærer mye. Det er viktig å få med seg hva som skjer i samfunnet. Den sosiale biten er veldig viktig, og så snakker vi bare norsk i gruppa, sier Ghiasi.

Gruppa møtes én gang i måneden.

Jorun Jakobsen forteller at Sesams-hagen var et prøveprosjekt i år, og at 12 personer har deltatt. Det var lagt opp til å møtes én dag i uka.

– Det ble dessverre med mye kveke ganske mye arbeid i år, men vi får ta dette som ett prøveprosjekt og behandle jorda bedre til neste år, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: – Man blir både sprek, blid og glad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.