• I GANG: Torsdag var blant andre Lucas Pulak og Richard Czapiga fra Veidekke i gang med å rydde langs gjerdet. Mandag startes arbeidet med å skifte nettingen.

Etter påtrykk fra både grunneiere, Nannestad kommune og beitebrukere starter Statens vegvesen nå utskifting av gjerdene som har skapt utfordringer for både viltforvaltning og beitebrukere i sommer.

Allerede i april sendte beitenæringa brev til Statens vegvesen for å informere om tilstanden på sperregjerdet. Også Nannestad kommune tok opp saken etter flere hendelser med både elg og rådyr på feil side av gjerdet i vår.

FLERE MILLIONER KRONER

– Det er foretatt en prioritering, og det blir bla annet mindre vegetasjonsrydding. Vi har innhentet priser på utbedring av gjerdet, og mandag vil ett lag være i gang med å skifte netting. Uken etter blir ett lag til satt på jobben, sier Åsmund Røseid, overingeniør hos Statens vegvesen.

Han opplyser at Veidekke AS, som har driftskontrakten med Statens vegvesen, skal stå for rydding av traseen samt foreta arbeidsvarslingen.

STERKERE

Røseid opplyser at det er entreprenørfirmaet ØstCom AS foreta bytting av netting og rette opp stolper.

– Gjerdet vil nå få to topptråder, og det blir dermed en sterkere løsning enn det har vært til nå, sier Røseid.

Hvor lenge arbeidet vil pågå i høst er foreløpig ikke klart.

– Vi får tatt det verste i år, men må se hvor langt vi kommer for de midlene vi har til rådighet nå. De strekningene vi ikke rekker å skifte netting på i år vil også bli forsterket. Så vil vi fortsette med utskifting neste sommer, sier Røseid.

Han opplyser at totalkostnadene for årets utbedring, inkludert vegetasjonsrydding og arbeidsvarsling, kan dreie seg om flere millioner kroner.

– Kostnadene blir tatt over riksvegbudsjettet, opplyser Røseid.

FORNØYD

Arne Ruud, leder for Nannestad sankelag, er glad for at Statens vegvesen setter i gang denne jobben nå.

– Dette skal de ha honnør for. Det er veldig gledelig at det tas tak i dette, og svinger seg for å få dette på plass. Vi er glade for at de har tatt tak i det som har vært et stort problem for oss. Beitebrukere har flere ganger i uka vært på E16 med livet som innsats for både folk og dyr for å få tak i dyr som har komme seg inn på vegen. For bare to dager siden var vi selv på E16 for å få tak i et lam som hadde kommet seg igjennom gjerdet, sier Ruud.

Han påpeker at det er viktig at gjerdet på hele strekningen skiftes.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.