- Vi ønsker å gjøre stas på dere naboer. Vi vet at anleggsperioden har vært krevende for dere, men dere har utvist tålmodighet. Skulle vi bare ha jobbet på dagtid, hadde utbyggingen tatt dobbelt så lang tid, sa prosjektleder Taale Stensbye da han etter vegåpningen ønsket anslagsvis 300 naboer velkommen til fest med servering og underholdning av Eldar Vågan.
LES OGSÅ: Dobbeltsporet langs Mjøsa blir forsinket

EN GLEDENS DAG

- Dette er en gledens dag, kommenterte Birgit Berg Martinsen og Marit Berg Larsen som begge bor på Korslund, den ene nede ved Mjøsa, den andre oppe i lia.
- Vi har vært sterkt plaget både med støy og støv, men vi har ikke klagd så mye, for vi har visst at arbeidet måtte gjøres.
- Vi ser fram til at jernbane også skal bli ferdig, sier de to.
Jernbaneanlegget skal stå ferdig i november, og neste år bygges sykkelveg og nye lokalveger.
LES OGSÅ: Bruker millioner på tunnelsikring

ÅPNINGEN

Det var tidligere regionvegsjef Sidsel Sandelien som foretok den offisielle snorkuttingen, assistert av blant andre Per Olav Utgaard som er leder av Morskogen Vel, og Per Aanum som var leder av Langset Vel da anlegget startet opp.
LES OGSÅ: - «Dødsvegen» er eliminert. Fra E6-åpningen i vinter.

FORSINKET

Denne siste strekningen på 3,8 kilometer skulle vært åpnet for et halvt år siden, men ble forsinket på grunn av konkursen til Alpine Bau.
Konkursen medførte også en ekstrakostnad på rundt en halv milliard kroner.

NORDENS STØRSTE

Anlegget langs Mjøsa har vært Nordens største utbyggingsprosjekt. 4.000 arbeidere fra 17 forskjellige nasjoner har i løpet av byggeperioden vært engasjert i anleggsvirksomheten.
- Vi har hatt besøk fra hele verden. Bare kineserne sier de har hatt større anlegg, kommenterer Taale Stensbye.

DYRT spleiselag

Nye E6 langs Mjøsa har kostet 6,5 milliarder kroner, og byggetida har vært to og et halvt år.
Nå kommer regninga til bilistene. I og med vegåpningen ble den siste bomstasjonen på strekningen satt i drift.
Totalt har E6-utbyggingen fra Hovinmoen til Kolomoen kostet 10,8 milliarder kroner. Nå må bilistene ut med 117 kroner for å kjøre fra Jessheim til Hamar - én veg!
- Det er en utgift vi bare må ta med. Dette blir et spleiselag, sier Erik Solberg fra Brumunddal som ble den første til å passere den nye motorvegstrekningen.
- Anlegget er kjempefint, sa han før han fulgte de to følgebilene ut på den nye strekningen.
LES OGSÅ: Det er mer enn et halvt hundre år siden byggingen av motorvegen startet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.