– Internatet skal huse familier som har fått avslag på sine asylsøknader og som venter på å bli sendt ut av landet igjen.

UTENFOR STØYSONEN

Familieenheten skal etableres utenfor internatet på Trandum, men ikke mer enn 15–20 minutter unna. Den skal ligge utenfor støysonen til Gardermoen, opplyser kommunikasjonsdirektør Espen Stai i Politiets Fellestjenester.

INNTIL TRE BARNEFAMILIER

– Det skal etableres en særskilt familieenhet for internering av inntil tre barnefamilier. Enheten skal organisatorisk være underlagt Politiets utlendingsinternat på Trandum, opplyser lederen for utlendingsinternatet, Kristina Vee Lægreid, i en e-post til Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Det forventes at enheten vil være virksom på sensommeren. Avklaringer rundt hvor enheten skal plasseres er i prosess, men ikke vedtatt, så dette må vi komme tilbake til, skriver hun.

FLERE ALTERNATIVER

Ifølge Espen Stai jobber politiet mer flere alternative plasseringer. Eidsvoll Ullensaker Blad vet at ett alternativ er ved Hellestadvegen på Dal.

– Det pågår nå en utredning der det er tatt kontakt med aktuelle kommuner i området som kan ha tomter tilgjengelig. Eidsvoll er én av kommunene politiet er i dialog med, innrømmer Espen Stai.

– Av hensyn til politiets forhandlingsmuligheter i denne fasen av prosessen, ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier han.

KORTTIDSOPPHOLD

Familieenheten skal bygges som en brakkerigg og er ment for korttidsopphold.

– Tiltaket er ikke tenkt å være permanent, men det vil være aktuelt med fem år, pluss fem år, skriver spesialrådgiver Siv Haug i konsulentfirmaet Sweco Norge AS i et brev til Eidsvoll kommune.

Sweco har fått oppdraget med tilrettelegging for etablering av enheten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.