Først droppet de felles helsehus på Jessheim. Så sa de nei til en felles storkommune på Øvre Romerike. Nå er Eidsvoll kommune også ute av byggetilsynet på Øvre Romerike.

- Det ble vedtatt i kommunens handlingsplan for ett år siden å avslutte samarbeidet gjennom byggetilsynet i Øvre Romerike, bekrefter bygningssjef Na Stephansen i Eidsvoll kommune overfor EUB. Hun presiserer at dette ikke betyr at Eidsvoll kommune ikke fører tilsyn.

- Kommunen har plikt til å føre tilsyn, jamfør plan- og bygningsloven § 25-1, og det er byggesaksavdelingen som har ansvar for å føre tilsyn, og ved behov, i samarbeid med andre kommunale instanser, understreker hun.

Sagt opp fra 1. januar

I kommunens Handlingsplan 2015-2018, kommer det fram at Eidsvoll kommune sier opp felles byggetilsyn med virkning fra 1. januar 2016. Kommunens egen beregning viser at dette vil gi en årlig besparelse på 400.000 kroner. Ullensaker er vertskommune for det interkommunale byggetilsynet på Øvre Romerike. Byggetilsynet gjennomfører inspeksjoner og revisjoner, samt tilsyn med eksisterende bygg. Det føres blant annet tilsyn med pågående byggesaker, at gjeldende planbestemmelser følges, foretakenes funksjon og ansvarsrett og foretakenes bruk av systemer. EUB får bekreftet at Eidsvoll er den eneste av de seks kommunene på Øvre Romerike som ikke lenger er med i byggetilsynet.

- Vet dere hvordan Eidsvoll kommune følger opp jobben dere tidligere har gjort for dem?

- Nei, det vet vi ikke. Dette må Eidsvoll kommune nesten svare på selv, skriver enhetsleder areal og landbruk, Inger Kronen Tveranger, i Ullensaker kommune i en e-post til EUB.

SAMME BEMANNING

- Har Eidsvoll kommune vært i kontakt med dere på noen måte etter at de sa opp avtalen?

- Vi ønsker Eidsvoll kommune velkommen om de senere skulle ønske å tre inn i avtalen igjen.

- Hva betyr det for dere at Eidsvoll kommune ikke er med lenger? Synes dere det er synd?

- Vi konstaterer at Eidsvoll valgte å si opp avtalen. Fra Ullensaker kommune som vertskommune for samarbeidet oppfatter vi dette som synd. Byggetilsynet fortsetter med samme bemanning. Nes kommune har nå tiltrådt ordningen, skriver Kronen Tveanger.

FORSTERKER AVDELINGEN

Bygningssjef Na Stephansen sier byggesaksavdelingen også førte tilsyn på byggesaker og ulovligheter under samarbeidet med byggetilsynet.

- Byggesaksavdelingen vil bli forsterket med en ny stilling. I løpet av våren skal vi skissere en ny strategi for tilsyn i henhold til byggesaksforskrift. Når det gjelder spisskompetanse for tilsyn har kommunen mulighet til å hente eksterne fagkompetanser ved behov, sier Stephansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.