Turgåeren går mye over brua. De siste dagene har vedkommende observert en helt ny og tydelig sprekk på dekket. Tirsdag ble vegvesenet og EUB kontaktet.

Ble oppriktig bekymret

– Jeg ble oppriktig bekymret. Det ser ikke bra ut. Du blir jo redd for hva som kan skje, sier personen.

Senioringeniør Hauke Burkart i Bruseksjonen i Statens vegvesen forstår at det å se en ny sprekk på en stor bru med mye trafikk vekker bekymring. Han sier vann kan være én av sprekkårsakene.

– Vi har ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn sprekker i sprøytebetongen som ligger som beskyttelse. Bak ligger det lettfylling og det er den som er bærende. Det er med andre ord ingen fare for at brua raser ned, sier Burkart til EUB.

Eidsvollbrua er 320 meter lang, ble bygd i 1992 og har 8.500 i årsdøgnstrafikk. Burkart opplyser at siste hovedinspeksjon av brua ble gjennomført 15. juni i 2012, mens enkeltinspeksjon ble foretatt 16. august i 2016. Enkeltinspeksjoner går mest på kritiske skader, for eksempel om rekkverk er påkjørt eller om det er noe som har beveget på seg. Ved hovedinspeksjon går man grundigere til verks og bruker mer tid.

Den omtalte sprekken ble oppdaget et par hundre meter fra oppkjøringen til Finstadvegen.

Vurderer å se på den

– Vil dere kontrollere dette nå?

– Dette er ingenting jeg umiddelbart blir bekymret over. Men det kan hende jeg vil kikke nærmere på den i forbindelse med et annet oppdrag i området, svarer Burkart. Han legger til at så lenge det ikke har gått sprekker på bærende elementer er det ingen grunn til bekymring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.