Så langt i år har de produsert om lag 25.000 liter øl, de har avtaler med flere spisesteder, og leverer øl til både butikker og vinmonopol rundt om i landet, men ølen Gateway leverer Sundbytunet eksklusivt kun til Humle & Malt på Gardermoen.

– Vi ble kontaktet av spisestedet i forbindelse med om vi kunne produsere en øl for dem. Det er selvfølgelig gøy å bli spurt. Det er jo nesten rart om vi ikke skulle levere til flyplassen, vi som er ifra samme kommune, smiler Kjersti Romsaas Sundby, daglig leder av Sundbytunet bryggeri & destilleri.

Lettdrikkelig øl

Lyst og lett, men med humlesmaken godt til stede, lesker Gateway ganen til de reisende på hovedflyplassen.

– Det trenger ikke å være kjedelig øl, selv om det er lyst og lett, Gateway har mye smak, men det er noe med å lage en øl som er lettdrikkelig og går bredt ut, sier Sundby.

Ifølge daglig leder ved spisestedet Humle & Malt, liker kundene den lokalproduserte ølen.

– Den selger veldig bra. Det går vel rundt 70–100 flasker i uka, forteller Henrik Dillman, som er fornøyd med at Sundbytunet kunne levere det de ønsket seg – en lokal øl, som kunne representere stolthet og var eksklusivt kun for dem.

LES OGSÅ: Sundbytunet Kjellerpils kåret til landets beste

Produksjon i økning

Etter at Kjersti Romsaas Sundby startet opp i 2011, har produksjonen økt jevnt.

– De siste tre årene har vi dobla hvert år. Hvis det skal fortsette sånn, vokser vi snart ut av Sundbytunet, sier Sundby.

Hun er imidlertid bevisst på at de ikke skal vokse altfor mye.

– Det er ikke bare bra å vokse for fort og bli store. Jeg er opptatt av at vi skal beholde kvaliteten på ølet og levere godt håndverk. Det vi lager er håndverksøl, ikke industriøl, påpeker Sundby.

Det røres i mask – på Sundbytunet går det meste fortsatt for menneskelig maskin med én ansatt brygger, i tillegg til henne selv på eiersida.

– Vi har folk som gjør det meste hos oss, ikke noen store maskiner. Men vi var nødt til å investere i en tappemaskin, det ble for mye å tappe alt for hånd, forteller Sundby.

Kun på Gardermoen

Og mens Kjellerpils, Verandaweiss og Solskinnspils kan skaffes etter handletur på for eksempel Meny, Spar eller Joker, må du altså ut på flytur for å finne Gateway.

LES OGSÅ: 500 sorter øl i ny butikk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.