Mannen, som er fra Øvre Romerike, skal ifølge tiltalen ha tilegnet seg militært materiell til en verdi av rundt 600.000 kroner.

Påtalemyndigheten anser underslaget som grovt fordi verdien er stor og det at han var en offentlig tjenestemann.

Underslaget skal ha skjedd da mannen, som hadde en forholdsvis høy militær grad, var avdelingssjef ved Sessvollmoen depot før han gikk av med pensjon.

Han er også tiltalt etter våpenloven for å ha oppbevart en slåsshanske i bilen sin og for å ha oppbevart en pistol og to magasiner med skarpe skudd uforsvarlig.

Saken kommer opp for Øvre Romerike tingrett 24. mai. Mannens forsvarer er advokat Jørund Lægland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.