• FONDVEGG: Fondveggen i det tidligere kapellet er tatt vare på.
  • NYTT: I tilbygget er det også et nytt fint kjøkken, med dekketøy til 70 personer.

– Arbeidet med å pusse opp og bygge på det tidligere kapellet, som vi nå kaller Kjerkestua, er på det nærmeste ferdig. Bare småting gjenstår. Det har skjedd en ekstrem forvandling, mest innvendig, men også noe utvendig sier Øyvind Sandholt, kirkeverge i Nannestad.

Bygget, som er bygget i karakteristisk åttekantet stil, har i mange år blitt benyttet kun som bårerom. Han opplyser at det først etter tredje anbudsrunde ble mulig å gjennomføre oppussingsprosjektet, med blant annet et tilbygg.

LIVSSYNSNØYTRALT

– Tilbygget er 75 kvadratmeter, og totalt er bygget på 150 kvadratmeter. Nå har vi et fleksibelt og livssynsnøytralt menighetshus, med plass til om lag 60 personer, som kan benyttes til mye forskjellig. Det er allerede stor pågang fra folk som vil leie lokaler til festligheter som for eksempel dåpsseremonier, sier Sandholt.

Han er svært godt tilfreds med arbeidet som er utført av Åsgreina Byggassistanse as ved Wilfred Lerberg og Kjetil Hoen. Arbeidet startet i august i fjor.

– De har utført gamle håndverkstradisjoner, og vi har hatt god kommunikasjon undervegs. Resultatet ble som vi ønsket. Tilbygget er tegnet av arkitekt Gudmund Tangen. Jeg synes hans løsning i forhold til den åttekantede bygningen er flott, sier kirkevergen.

Innvendig er også bygget, tegnet av arkitekt Henrik Nissen i 1924 og bygd i 1925, pusset opp.

– Det er blant annet nye vegger og gulv. Vi fikk en gave på 100.000 kroner til inventar fra Holter menighetsråd og Grønn kirkering. Og så fikk vi et piano fra OSL, sier Sandholt.

DUGNADSÅND

– Dugnadsånden har også vært svært god fra menighetsrådet og kirkeringen, sier Sandholt.

Han vil også trekke fram rørlegger Alf Østrem Eik.

– Han har gjort alt rørleggerarbeidet på dugnad, og har også med sine gode kontakter skaffet alt utstyr til gode priser, sier kirkevergen.

Han forteller at det er montert varmepumpe, luft-vann, og at det i gulvene er lagt 900 meter med rør for vannbåren varme.

3,7 MILLIONER KRONER

Prosjektet har kostet nærmere 3,7 millioner kroner.

– Nannestad kommune bevilget tre millioner kroner, og så søkte vi Akershus fylkeskommune om 670.000 kroner, som vi også fikk. Det har blitt veldig fint, men det hadde ikke blitt slik uten all dugnaden. Det gjenstår blant annet litt maling utvendig. Dette skal også gjøres på dugnad, sier Sandholt.

Offisiell åpning planlegges i oktober.

LES OGSÅ: Med lidenskap for pensjonerte traktorer. Gir dem ungdommen tilbake

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.