• SØK: Politiet søkte også med hunder etter den nå siktede mannen. ?Foto: Magnar Haraldsen
  • OPPBUD: Det var stort politioppbud etter at det ble kjent at en kvinne var funnet drept. Foto: Magnar Haraldsen

I følge nrk har mannen mandag ettermiddag erkjent straffskyld.

FUNNET DØD

Politiet fikk melding mandag morgen klokken 05.55 om at en kvinne i slutten av sekstiårene var funnet død i en privat bolig i Feiring nord i Eidsvoll, ikke langt fra Feiring kirke.

Omstendighetene på stedet førte til at politiet mistenkte at kvinnen var blitt drept og en leteaksjon etter den antatte gjerningspersonen ble satt i gang.

– Politiet ble varslet og store politistyrker ble satt inn i letingen etter gjerningsmannen, sier politiadvokat Guro Holm Hansen ved Øst politidistrikt.

STOR POLITIAKSJON

Bevæpnet politi deltok i søket etter den mistenkte mannen. Politihelikopteret kretset over Feiring i lang tid. Også politiets hundepatrulje deltok. I tillegg var ambulanser på plass.

Store områder på jordene rundt en gård ble avstengt.

Det ble også etter hvert stort presseoppbud. Politiet var meget sparsomme med opplysninger, og beskrev det som en alvorlig og uavklart hendelse.

Ved 11.30-tiden kom plutselig flere fra politiet løpende nedover veien Kjerkelinna. Her ble mannen pågrepet i et lite skogholt, bare noen få meter utenfor området politiet fram til da hadde avstengt – og drøyt hundre meter fra der kvinnen ble funnet drept. Da hadde jaktet på gjerningsmannen pågått i om lag fem timer.

Ektemannen til den drepte

Klokken 11. 50 kunne politiet bekrefte at den antatte gjerningspersonen var pågrepet.

Politiadvokat Guro Holm Hansen bekrefter overfor EUB at det er ektemannen til den døde kvinnen som ble pågrepet – og at han er siktet for forsettlig drap. Mannen er i sekstiårene.

KJØRT BORT

Den siktede mannen ble etter hvert ført til en av politibilene og kjørt bort. Han var iført hvit kjeledress, av samme type som krimteknikere benytter. Politiet sperret deretter av et større område, hvor de gjennomfører tekniske og taktiske undersøkelser. Også vegen ble da stengt en periode.

Politiet startet umiddelbart med avhør av vitner for å prøve å kartlegge hva som faktisk har skjedd.

Etter drapet i Feiring: Kirken åpner dørene

– Finner ikke ord

Feiringminister Torbjørn Ellingsen finner nesten ikke ord når han skal kommentere den tragiske hendelsen overfor EUB.

– Dette er helt forferdelig. Bygda er sterkt preget av det som har skjedd. I Feiring kjenner alle alle. Når det er sagt, har Feiringregjeringa hatt – og har – en god dialog med kommune og skole. Begge parter har opptrådt på en fin måte. 

– Skolen har vært flinke til å informere elever og foreldre utover dagen. Den har brukt ord og fortalt hva som har hendt etter hvor ungene er i alder, sier Ellingsen, som ikke ønsker å kommentere hendelsen ytterligere på den nåværende tidspunkt.

Fakta

  • Mandag 28. august kl. 05.55 fikk politiet melding om at en kvinne i slutten av 60-årene var funnet død i en privat bolig i Feiring.
  • Etter omfattende politiaksjon ble den den antatte gjerningspersonen pågrepet like før kl. 11.30.
  • Den pågrepne er kvinnens ektemann, og er siktet for forsettelig drap.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.