Fjellinjen telte ni millioner elbiler i 2016 mot seks millioner i 2015. I alt kjørte 89,3 millioner biler ut og inn av Oslo i 2016.

Gratis passering i bomstasjonene er et politisk virkemiddel for å få flere til å kjøre elbil. I desember var det registrert 38.000 elbiler i Akershus og Oslo. Totalt var det i fjor 100.000 elbileiere i Norge.

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg i Oslo vil videreføre flere av de tiltakene som allerede eksisterer.

– Kjøring i kollektivfelt, flere ladestasjoner og gratis bomring er viktige insentiver for å sørge for at enda flere velger elbil. Det skal alltid være billigst å velge en utslippsfri bil, sier hun.

Akershus fylkeskommune har i år gitt nærmere seks millioner kroner i støtte til klimatiltak. Mesteparten går til ladeinfrastruktur. Flere kommuner, som Hurdal og Ullensaker, har for 2017 fått tilskudd til ladeplasser på offentlige parkeringsplasser og private aktører har fått støtte til hurtigladere.

Ladepunktene vil bli satt opp i løpet av året.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.