Det skjer når Ruter i august 2017 tar i bruk 10 elbusser 110 busser på fornybar energi.

- Ti elektriske minibusser, med solceller på taket, er starten på en elektrifisering av Ruters bussdrift. Resultatet av dette anbudet er at all spesialskyss på hele Romerike blir fossilfri allerede i 2017, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Han opplyser at det blant de 120 minibussene vil være ti minibusser som er batterielektriske, åtte vil gå på biogass og 102 minibusser vil benytte fornybart drivstoff (HVO). Kontraktene bygger dermed opp om målet til Ruter om at all kollektivtransport i Oslo og Akershus skal gå på kun fornybar energi i 2020. Av om lag 1200 ordinære busser er målet at en tredjedel skal være elektriske i 2025, og hele 60 prosent av bybussene skal være elektriske på samme tid, sier Reitan Jensen.

Taxus Akershus As skal operere elbussene, ifølge Ruter blant annet i Ullensaker. Minibuss 24/7 As er operatør for biogass- og HVO-bussene på Øvre Romerike.

LES OGSÅ: Flere elbiler og moderne ladestasjoner er blant kommunens bidrag i miljøkampen

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.