- Dette er skikkelig bra å være med på. Vi må ta vare på resten av regnskogen, ellers får vi ikke luft, sier Hedda Herseth.
Det var tydelig at barna hadde lært mye om regnskogen.
- Det bor 260 millioner mennesker i regnskogene, og veldig mange dyr, blant annet 300 papegøyeslag, sier Marcus Lilleås.
- Det finnes også dyr der som ikke forskerne har funnet ennå, legger Helena Sølvberg til.
Siden andre verdenskrig er halvparten av regnskogen hogget ned.
- Vi kan for eksempel se mer på hva maten vi kjøper inneholder, og lar være å kjøpe mat som inneholder palmeolje. Hvis ingen kjøper dette tjener jo ikke de som hogger skogen penger, sier Hedda.
Over 470 elever stilte opp til start da det var felles dugnad for TV-aksjonen for regnskogen.
Startkontingenten, et valgfritt beløp, ble lagt i ei bøsse før start.
LES OGSÅ: Gir bort hele omsetningen fra salg av frukt og grønt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.