Thomas Hansen

thomas@eub.no | 905 03 281

For andre året på rad jobber alle elevene ved Allergot ungdomsskole en dag for å samle inn penger til utdanning i Kambodsja. I fjor tjente elevene inn over 100.000 kroner, og målet er å overgå denne summen. På aksjonsdagen 8. februar skal elevene jobbe i bedrifter og for privatpersoner og tjene 300 kroner hver.

SKOLEARRANGEMENT

Samme kveld er det et arrangement på ungdomsskolen med underholdning og salg av håndverksprodukter og mat. Dansegruppa Unity Crew og Ayaz Hussain kommer og elever fra skolen underholder. Prosjektet gjennomføres som en del av valgfaget internasjonalt samarbeid. Internasjonalt samarbeid ble interessert i prosjektet og Kambodsja i 2015, da Anne-Marit Vestengen fra Nordkisa kom på besøk og fortalte om hennes arbeid i landet.

Ledelsen for årets aksjon opplyser at de fikk gjort masse med pengene fra fjorårets innsamling. De forteller at de er godt i gang med å ferdigstille en skole i Siem Reap, har lagt inn internett og dekket driftskostnader, samt opprett en risbank. Det er også fikk utdelt åtte stipender til høyere utdanning.

ELEVSTYRT

Elevene på Allergot har selv ansvaret for gjennomføringen av prosjektet, og har også vært i kontakt med noen av stipendelevene i landet.

Ved forrige aksjon fortalte elevene til EUB at de var veldig gira på å kunne hjelpe andre gjennom dette prosjektet.

LES OGSÅ: Waleed Waqas på Døli skole vant blant 70.000

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.