- Det ble naturlig nok mye skoleprat, men det manglet diskusjon om lokale saker. Det burde de ha hatt siden det jo er kommunevalg nå, sier Jonas Kemi.

Han er førstegangsvelger og satt i salen under partidebatten i aulaen på Jessheim videregående skole.

- Debatten fikk meg ikke til å skifte mening, sier han.

RAKKET NED PÅ ANDRE

Maren Rogstad synes at representantene snakket for mye om andre partiers saker og meninger i stedet for å fortelle om egne saker.

- De burde ha lagt større vekt på å fremme egen politikk i stedet for å rakke ned på hverandre slik det ble gjort her. Den ene etter den andre gikk til angrep på andre partiers politikk og representanter, sier hun.

Elevene synes allikevel det var fint med en debatt, men at det ble mer eller mindre kaotisk.

LES OGSÅ: De unge på topp

UKLAR DEBATT

- Det ble litt kaotisk. Jeg har ikke bestemt hvilket parti jeg skal stemme på, og debatten hjalp meg ikke så mye. Det er greit å høre hva de står for, men jeg vil nok lese mer og sette meg bedre inn i lokale valgprogram før jeg bestemmer meg, sier Nora Skatvedt.

I aulaen satt det om lag 150 avgangselever som kan gå til stemmeurnene for første gang i høst.

I panelet på scenen satt Helga Hustveit, Sosialistisk Ungdom, Runa Fjellanger, Rød Ungdom, Mani Husseini, AUF, Andreas Skulstad, KrFU, Anna Kvam, Grønn Ungdom, Sandra Bruflot, Unge Høyre, Tord Hustveit, Unge Venstre, Lars Halvor Stokstad Oserud, Senterungdommen, og Petter Melsom, FpU.

STANDS

I gymsalen var alle partiene representert med stands. Der var det i hovedsak elver fra første- og andreklassene ved skolen.

- Det er fint å snakke med partienes representanter i stedet for å lese brosjyrer. For meg er skolepolitikk det aller viktigste, men også eldrepolitikken er viktig for meg, sier Emilie Woldvik.

Hun er i gang med sitt første år på studiespesialiserende, og har allerede tanker om et yrkesvalg.

- Jeg kan tenke meg å studere jus, og jobbe i for eksempel politiet, sier hun.

Matilde Teoline Hermansen og Sophie Roman Haug tro de vil jobbe med noe helserettet.

- Det er mange muligheter med studiespesialiserende som grunnlag, sier Haug.

LENGRE SKOLEDAGER

Klassevenninnene er enige om at forslaget fra SV om en utvidet skoledag, mot at man ikke får lekser med hjem, kan være en god løsning for mange.

- Lekseoppgavene kan da gjøres i timene, noe som jo er bra. Det er fint å være ferdig med skolen når man reiser hjem, men det vil jo føre til noe mindre fritid, sier Hermansen.

LES OGSÅ: Ikke lett å være Janka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.